09.04.2011
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Hans Plauborg

Cancellara fravælger DI2 til Paris-Roubaix

Fabian Cancellara udtrykke allerede i januar, da Cykelmagasinet mødte ham på Team Leopard-Treks træningslejr på Mallorca, en vis skepsis over for Shimanos elektroniske gearskifte DI2. Og han har åbenbart ikke overvundet den skepsis, for det forlyder fra Team Leopard-Trek lejren, at han har valgt at køre Paris-Roubaix med den mekaniske Dura Ace-gruppe på cyklen frem for den elektriske DI2.
DI2 har ellers for længst bevist sit værd under de vanskeligste forhold. Således har flere cykelcross-ryttere taget gruppen til sig, idet gearskiftet fungerer helt uafhængigt af tilmudrede kabler og tilmed muliggør flere ”satellit-skiftere” på styret, hvor rytteren måtte ønske det. Men ifølge mekanikere i Pro Tour-feltet kan utrygheden ved systemet hænge sammen med, at det elektriske signal tilsyneladende kan blive ”forvirret” og resultere i uhensigtsmæssigt gearskifte, når rytterne bumler af sted på brostenene.
De fleste Team Leopard-Trek-ryttere, herunder Cancellara, har i den forløbne uge trænet på brostenene med Bontragers ultralette kulfiberhjul Race XXX Lite, og med de forventede tørre og varme forhold, kan vi uden tvivl vente at se mange ryttere stille til start med højprofil kulfiberhjul – noget der var utænkeligt for bare få år siden.