26.10.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Canyon K.I.S – MTB Lane Assist?

Keep It Stable (K.I.S.) er en innovativ, helt ny styr-stabiliserings teknologi, der optimerer cyklens handling enormt.

Pressemeddelelse

Opfundet af Jo Klieber fra Syntace og udviklet af Canyon samt integreret i den spor-tæmmende Spectral CF 8, er K.I.S. en simpel, men genial teknologi, der benytter særlige fjedre, ultra-stærke polymerbånd samt en præcist-formet cam ring, der er gemt inde i rammen for aktivt at centrere dit styr, når du cykler. I modsætning til de nu forældede styr-stabiliseringsmekanismer er K.I.S ikke afhængig af friktion, men teknologien skaber en perfekt-afbalanceret centreringskraft, der får sporene til at føles blødere, nemmere samt mere kontrollerede.

For at forstå hvordan, skal du blot se mod køretøjsscenen, hvor selv-centrerings systemet hyppigt benyttes. Biler, både og endda fly indeholder denne selv-centrerings teknologi. Når det kommer til cykler, sikrer det store fordele inden for næsten ethvert aspekt af cykling at tilføre et centralt referencepunkt samt en modkraft til styret. Lige fra at øge stabiliteten ved enhver hastighed til mere forudsigelig handling til eliminering af forhjulsskrid samt reducering af træthed hos rytteren hjælper K.I.S endda med at kontrollere skrid samt minimere understyring. Når sporet igen bliver stejlt, er systemet igen din ven og gør klatring mere effektivt ved aktivt at reducere hjulflop og sparer dermed rytteren energi ved ikke at skulle bruge kræfter på at vedligeholde balancen.

Komplet integreret inde i rammen øger K.I.S. hovedrammens vægt med blot 110 g, og den eneste forskel du vil kunne se på cyklen, er justeringsenheden på overrøret. Herfra kan systemets spændingen justeres, så det kan tilpasses rytterens størrelse, vægt, stil samt lokale terræn.

Produceret af enormt stærke materialer og beskyttet inde i rammen er systemet også vedligeholdelsesfrit: der er intet behov for smøring, rengøring eller udskiftning af nogen bevægelige dele. Yderligere forhindrer det integrerede rotationsstop systemet i at overdrejes eller ødelægges ved styrt.

Læs også: Velomore tester den nye Canyon Ultimate CF SL8 Aero

Hold din linje gennem tekniske sektioner, forbliv i samme position ved høj fart og klatre mere effektivt. Takket være K.I.S. har cykelhandling virkelig nået et nyt niveau.

Canyon, i samarbejde med Liteville (del af Syntace virksomheden) er det eksklusive mærke til at introducere denne nye teknologi på markedet. For Canyon vil Spectral CF 8 K.I.S være debut modellen, der er udstyret med systemet.

Læs også: Velomore tester regnjakke fra Universal Colours

Perfekt afbalanceret performance og værdi. Denne cykel er udstyret med Fox’s kendte Performance Elite affjedring, pålidelig Deore XT geargruppe samt bremser fra Shimano samt holdbare XM1700 hjul fra DT Swiss pakket ind i Maxxis dæk med super grip. Såvel som at introducere K.I.S., er der også blevet optimeret på resten af Spectral 2023 serien inklusiv helt nye farver og komponentsammensætninger for topmodellen Spectral CFR. Læs mere og se Spectral CF 8 KIS samt resten af 2023 Spectral serien, der er tilgængelige nu eksklusivt på canyon.com.