14.06.2022
Rasmus Søndergaard Frederiksen

Canyon løfter sløret for Lux World Cup

Pressemeddelelse

Skil dig ud med hvad, der nok er den letteste full­-suspension mountainbikeramme på mar­kedet, en geometri, der får ryttere til at flyve op ad stigninger, mens deres selvsikkerhed boostes, og farten øges på nedkørslerne med 100 mm vandring både foran og bagpå. Den helt nye Lux World Cup er en kompromisløs Cross­-Country race mtb med World ­Cup­-vindende stamtavle. Og Canyon har opkaldt den efter netop dette.

Nok den letteste full-suspension ramme i verden

Det er enkelt—jo mindre vægt, du skal flytte, jo hurtigere er du. På den måde sikrer Lux World Cup ryttere en hjælpende hånd. Med en vægt på blot 1.535 gram (målt efter DIN standarder), er Lux World Cup CFR rammen nok den letteste full-suspension mountainbikeramme på markedet – det er hele 127 g mindre end den allerede ekstremt lette forgænger. Lige så imponerende som den lave vægt er det, at denne ikke er opnået ved at gå på kompromis med holdbarheden. Den nye Lux World Cup ramme er faktisk endnu stærkere og stivere på trods af den massive vægtbesparelse, hvilket er imponerende taget i betragtning af, at Lux World Cup lever op til samme Kategori 3 teststandarder, som Canyons trailcykler testes efter, såsom den populære Neuron.

Mens de to CFR modeller er bygget op omkring en ramme, der vejer blot 1.535 gram, vejer også CF rammen (1.925 gram) mindre end mange af de letteste full-suspension rammer på markedet. Holdbarheden samt de essentielle egenskaber er de samme for begge rammeplatforme. Vægtforskellen mellem CF og CFR rammerne er udelukkende et resultat af forskelligt materiale og layup.

Fremragende klatreeffektivitet møder imponerende brugbarhed

Den nye Lux World Cup forbedrer også de essentielle kinematik- og anti-squat værdier, der har gjort forgængeren til en enormt hurtig, World Cup-vindende, klatremaskine. Kombineret med rammens enormt lave vægt, få ændringer i positioneringen af dæmperen og rocker-linket såvel som anti-squat og generelle kinematik har resulteret i det, der nu er Canyons mest effektive og hurtigste mountainbike nogensinde. Kort sagt – denne cykel er flyvende.

Dog må det, der kommer op, også komme ned igen. Lux World Cup får ikke blot ryttere først til toppen af stigningen, den får dem også hurtigst ned igen. Mens den forrige Lux model traditionelt har været næsten altomfattende inden for XC-løb, blev det sidste kun til virkelighed for nylig. Tendensen med hårdere, stejlere og sværere (samt sjovere) løbsruter inden for de sidste år har resulteret i et behov for XC-cykler, der performer bedre på nedkørslerne uden at måtte ofre deres klatreegenskaber. Så hvordan kan du kombinere to, modsatte egenskaber uden at skulle ofre en af dem? Ved at arbejde tæt sammen med Canyon CLLCTV, Alpecin Fenix og Canyon MTB Racing atleterne tror Canyons ingeniører på, at de har løst denne umulige problematik.

Læs også: Canyon løfter sløret for den nye SPEKTRAL:ON CF

Den nye Lux World Cup’s reach er forlænget med 15 mm over alle størrelser, mens kronrørsvinklen på 68.5 grader er blevet hele 1.5 grader slackere end den forgængers. Kombineret med en kortere frempind hjælper det længere reach samt den mere slacke kronrørsvinkel ryttere til at føle sig mere i balance og selvsikre på cyklen. Yderligere for at bibeholde Lux’ens kendte adræthed og effektivitet, øge balancen samt finde den optimale længde har Canyon også forkortet kædestagen med 5 mm på alle størrelser. For at tage hensyn til den øgede reach og den ændrede køreposition som resultat heraf har Canyon også gjort sadelrørsvinklen 0.5 grader stejlere for at bibeholde Lux’ens omdømme som en af de mest effektive klatrere i sin kategori. Til slut er også sadelrøret forkortet med moderate 10 mm for at give ryttere en smule mere bevægelsesfrihed, når det bliver vildt såvel som muligheden for at montere længere dropperposts.

CeramicSpeed lejer og plads til flasker.

Canyon satsede også alt på lejerne ved at udstyre alle CFR rammer med de ekstremt efterspurgte og super pålidelige CeramicSpeed SLT lejer ved alle pivotpunkter såvel som i headsettet. Med olie-indkapslende, solide plastik polymer samt materialer i rustfrit stål er CeramicSpeed SLT lejerne selvsmørende, rustfrie samt vedligeholdelsesfrie, og de sikrer dermed, at Lux World Cup altid performer uanset de forhold eller de ruter, som rytterne udsættes for. Og der medfølger også livstidsgaranti med lejerne.

Lange ture og store løb kræver masser af vand og drikkelse. De fleste XC-cykler har kun plads til én vandflaske i hovedrammen. Lux World Cup sikrer ryttere al den plads, de har brug for inde i hovedrammen til at medbringe to, store vandflasker på alle ture uanset rammestørrelse (inklusiv størrelse XS!) – noget, der vil sættes særligt stor pris på til maratonløb.

Geometriændringerne og den ekstremt lette ramme, enorme pålidelighed og løbs-fokuserede komponenter gør alt sammen den nye Lux World Cup til en World Cup-dominerende, bjergbestigende raket af en XC-race mtb.

Tilgængelighed og ydstyr

De to Canyon Lux World Cup CFR modeller såvel som de to CF modeller er tilgængelige eksklusivt på canyon.com netop nu. CF modellerne vil sendes med det samme, mens CFR modellerne kan reserveres og vil begynde at blive sendt ud i august.

Læs mere om Canyon Lux World Cup her