21.01.2011
Test Test

Cofidis tilhængere af raceradio forbud

For ifølge franskmanden fratager man rytterne muligheden for selv at udnytte deres taktiske evner, og det giver kedeligere cykelløb.
– Jeg får virkelig indtrykket af, at nogle sportsdirektører tryner deres ryttere overdrevent. Via raceradioen afviser Johan Bruyneel (Radioshack team manager, red.), at rytterne selv tager beslutninger. De skal bare adlyde ordrer, basta. Rytterens selvbestemmelse eller ansvar er helt forsvundet. De skal kun træde i pedalerne, siger Eric Boyer til Cyclingnews.
For i modsætning til et computerspil er rytterne udsat for hård belastning i virkelighedens verden.
– Det er, hvad jeg ser og hører fra nogle af dem, specielt Johan Bruyneel. Hvis rytterne på de hold vil lade sig styre på den måde og adlyde ordrer, er det deres problem. Men det er ikke mit syn på cykelsportens vision. Det er rytterne, der lider, og deres puls er oppe på 185-190 slag i minuttet, mens vi sidder i bilerne, siger Eric Boyer.
Argumentet om mindre sikkerhed fordi rytteren ikke kan advares om rundkørsler eller skarpe sving, kan klares med simpel elektronik.
– Jeg tror på, at vi kan erstatte information om farlige steder på ruten med et GPS display på styret. Dagens rute programmeres ind, og man kan se, hvor de teknisk svære steder er: rundkørsler, jernbaneoverskæring, farlige sving osv., siger Eric Boyer.
Raceradioer er fra 2011 forbudt i UCI løbskategorierne 1 og udenfor kategori (HC, red.).