22.03.2011
Andreas Ø. Pedersen

Dansk optimisme inden VM-holdforfølgelse

Et VM, der er det foreløbig højdepunkt for det nye meget unge danske hold, som består af Christian Ranneries (22 år), Niki Byrgesen (20 år), Rasmus Quaade (21 år) og Lasse Norman Hansen (19 år).
Holdet har forberedt sig til VM via træningslejre på først Mallorca og siden i Ballerup.
– Alle forberedelser er gået godt, og jeg kan ikke sætte en finger på noget. Rytterne er klar, og ingen mærker noget til nogle af de skadesproblemer, de har haft i løbet af vinteren, siger den danske assisterende banelandstræner Casper Jørgensen tirsdag.
Det danske hold leverede ved World Cupen i Manchester i februar deres foreløbige bedste præstation ved at køre kvalifikationsheatet på 4:05,155 minutter, og dermed kvalificere sig til bronzefinalen, der dog siden blev tabt til Spanien.
– Vores mål er at køre et bedre løb end i Manchester, men jeg tror banen er lidt langsommere her i Apeldoorn. Placeringsmæssigt håber jeg på en femte- eller en sjetteplads, og vi skal nok kæmpe med Spanien og Holland. Desuden er vores mål at komme tidsmæssigt tættere på de allerbedste, tilføjer Jørgensen.
De største favoritter til VM-medaljerne er Storbritannien, Australien, New Zealand samt Rusland. Kvalifikationen indledes onsdag kl. 15:00.