DM i Aalborg
20.06.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Nikolaj Hebsgaard

DCU indfører corona-restriktioner til DM

Har du planer om at se DM i landevejscykling i Aalborg i denne uge, skal du være opmærksom på, at det bliver sværere at komme tæt på rytterne før og efter løbene.

På baggrund af stigende smitte i både Danmark og Europa, og ikke mindst i det internationale cykelfelt, har Danmarks Cykle Union valgt at indføre corona-restriktioner ved denne uges Danmarksmesterskaber i enkeltstart og landevejsløb.

Blandt tiltagende oprettes der to særskilte p-pladser udelukkende for deltagende ryttere og staff, ligesom rytterne vil blive sluset fra parkeringsområdet til startområderne for de to løb. Det bliver derfor ikke muligt for tilskuere at komme tæt på rytterne.

Derudover indføres der mundbind for ryttere og officials, mens præmieceremonien bliver self-service for rytterne på podiet.

“Vi har sendt information ud til samtlige ryttere, der skal køre Danmarksmesterskaber i næste uge. Og jeg har specifikt kontaktet World Tour- og Pro Conti-ryttere for at sikre mig, at de ved og oplever, at vi bekymrer os om deres situation, og at vi forsøger at skærpe sikkerheden, så de kommer godt igennem DM og godt frem til Tour de France”, siger Morten Bennekou ifølge TV2 Sport.

Særligt sidste uges Schweiz Rundt har været hårdt ramt af COVID-19, hvor flere hold og ryttere måtte udgå efter positive corona-tests, ligesom bl.a. danske Mikkel Bjerg testede positiv i Slovenien Rundt.

Med starten på Tour de France blot en uge efter DM, kan en stigende smittestigning blandt kollegaerne få danske Tour-ryttere til at melde afbud til DM. Og DCU’s elitechef forstår da også godt, hvis man vælger at være ekstra forsigtig de næste to uger.

“Det er en moden overvejelse fra rytternes side. Vi har ikke fuldt overblik over, hvem der i det hele taget skal køre Tour de France. Men skal man det, er det en moden overvejelse: ”Hvad skal vi lave fra nu af og frem til Tour-starten i København?”, siger Morten Bennekou.

Blandt de danske ryttere som på nuværende tidspunkt er testet positivt for COVID-19 er Mikkel Bjerg, Casper Pedersen og Søren Kragh Andersen.