12.05.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Nikolaj Hebsgaard

De her bliver lyden af den danske Tour-sommer

Tv2 har sat holdet der skal give os alle lyden af Tour de France og den danske sommer.

Holdet til årets Tour Grand Depart i Danmark er sat – I hvert fald hos Tv2, der for mange af os forbindes med lyden af Tour og sommer. Sommerens dækning af Touren bliver desuden den første i mange år uden Chris Ankers velkendte røst, efter hans tragiske bortgang sidste år.

Det betyder, at vi i år stifter bekendtskab med flere nye ansigter, i hvert fald i Tour-sammenhæng, men for de fleste cykelinteresserede og der regelmæssige seere af cykelløb på Tv2, vil de “nye” ansigter være velkendte.
Værterne på Tour de France-studiet bliver Stine Bjerre Jørgensen og Thomas Kristensen, så længe løbet befinder sig i Danmark. Kristensen rykker med til Frankrig når Touren forlader landet, mens Rasmus Staghøj igen indtager rollen som vært på AftenTouren.

I kommentatorboksen byder Dennis Ritter som altid velkommen sammen med Rolf Sørensen. Den dynamiske duo får undervejs selskab af Lars Bak, sportsdirektør på ColoQuick Christian Moberg, landstræner Anders Lund og Riwals Emil Vinjebo, der alle har været med i Tv2’s cykeldækning det sidste års tid.

Nyt koncept
Et stærkt hold, der uden tvivl vil løfte opgaven til perfektion, omend elefanten i rummet vil blive det konstante afsagn af Chris Ankers nærvær og anekdoter:

“Det kan ikke lade sig gøre at finde en, der kan det, som Chris Anker kunne, for Chris kunne det hele. Men vi stiller med et hold, der – måske ad åre – samlet set kan gøre, at vi kan levere vores dækning på en ny og anderledes måde, som seerne vil blive glade for”,  siger chefredaktør John Jäger i en artikel til Tv2 og fortsætter:

“Vi har ikke forsøgt at erstatte ham. Vi kommer ikke til at gøre det på samme måde. Derfor er der også flere nye ansigter, som kommer ind over både kommenteringen, studierne og dækningen i det hele taget. Der kommer ikke én person ind, som skal overtage Chris Ankers rolle. Chris var unik”.

I samme ombæring fortæller Jäger, at forventningerne er store til det nye hold, der giver et godt miks af alder, erfaringer og perspektiver på cykelsporten, lige fra den aktive rytter over sportsdirektøren i bilen, til landstræneren med indgående kendskab til de danske ryttere.

Vi på Velomore glæder os til lyden af sommer!