20.03.2011
Test Test

De Marchi Contour Plus TiX vinterhandske

Hvis man sammenligner handskerne med andre vinterhandsker på markedet, så er De Marchi’s handsker meget tyndere og kan fremstå unyttige til kolde vinterture. Med de kuldegrader vi har haft de seneste vintre medregnet chill-faktoren, så skal der et par gode vinterhandsker til, hvis man ikke skal komme hjem med 10 stivfrosne fingre.
Designet er cool, pænt og uden de store armbevægelser. Der er sørget for ekstra beskyttelse på de mest udsatte steder såsom langefingeren til gearskifte, håndfladen og i ”hulningen” mellem tommelfinger og pegefinger. De er behagelig at tage på og sidder godt om håndleddet med det elastiske materiale. Derudover er de meget nemme at folde sammen og have i baglommen. Kvaliteten på handskerne er god, og de lader til at kunne være en tro følgesvend gennem flere sæsoner. Man skal nok være varsom med at smide dem i vaskemaskinen da det er et tyndt materiale, men en god håndvask bør kunne klare sagen.
De blev testet i op til plus 4 grader og ned til minus 6 grader. På den koldeste tur på minus 6 grader med en hård kold vind, blev de sat på alvorlig prøve, men uden at falde helt i gennem. Man kunne mærke, at de havde svært ved at holde den værste kulde ude, men fingrene var på intet tidspunkt frosne og de blev holdt tørre under hele turen.
Øvrige ture var handskerne fantastiske og bestod uden problemer. De Marchi har lavet dem med ThermaShield TiX med Titanium Dioxide finish, som skulle give optimal fugttransport og varme, og på nær den førnævnte iskolde tur lever handsken fuldt op til Cykelmagasinets forvetninger. De tilpassede polstringselementer sørger faktisk for, at der varmes gradvist op og det kunne mærkes, at handskerne lige skulle ”køres varme” på de koldeste ture, hvorefter de fungerede rigtig godt. Handskerne vil uden tvivl være formidable i det lunefulde danske forår eller til efteråret, hvor de virkelig vil komme til sin ret. Derimod kan på de lange ture i de koldeste vintermåneder komme til kort, specielt hvis man i forvejen er en smule kuldeskær.
Et minus ved handsken er, at der desværre ikke er en ‘snotklud’ på oversiden af handsken. Det er nu en gang rart at kunne tørre næsen i blødt materiale, men i og med handsken er blød og der ikke er syninger ovenpå er skaden ikke så stor. Det er dog noget italiernerne bør overveje på fremtidige handsker.