17.01.2021
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Hans Christian Hansen

Det blæser aldrig i Zwift

Jeg kan huske en gang i mine unge dage, hvor vi var på vej ud til landevejsløb i klubbussen. Det var en solrig dag, og der blæste kun en let vind. Jeg var lige rykket op i C-klassen og havde fået lidt køretur i nogle forårsløb, hvor jeg ikke var nået med på viften i sidevinden. Med begejstring i stemmen henvendte jeg mig til en af A-rytterne: ’Det blæser heldigvis ikke så meget i dag’, hvortil han tørt svarede: ’Det blæser ALTID i A-klassen’. Med det mente han, at viftekørsel med tilhørende udskilning næsten altid opstår, når blot farten og løbsforståelsen er høj nok, og at den rette positionering i et A-løb derfor ALTID er vigtig. Kontrasten fra landevejs- til Zwiftløb er hermed enorm, for i et Zwift-løb blæser det bare ALDRIG.

Zwift-løb er ikke som på landevejen
Jeg sidder i mit første Zwift-løb, som er en relativt flad rute med 4 passager af en kortere, stejl bakke. Insbruck hedder den. Man kan se på grafikken, at bakken nærme

Læs hele Velomore digitalt

Årsabonnement 425 kroner

Consent
Consent(Required)

Denne artikel er forbeholdt abonnenter af Velomore.
Allerede abonnent?

Log in