Trine Holmsgaard
03.08.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Nikolaj Hebsgaard

Det danske landshold til Tour of Scandinavia er udtaget

Flere velkendte ansigter fra årets DM i landevejscykling er udtaget til Tour of Scandinavia.

Når WorldTour-løbet Tour of Scandinavia skydes igang på Kongens Nytorv i København d. 9. august, bliver det med det danske damelandshold til start.

Landstræner Tayeb Braikia har udtaget et spændende landshold, med en overvægt af ryttere fra danske Team ABC Dame Elite.

Således består holdet af Maja Winther Brandt Heisel, Marie-Louise Hartz Krogager og Marita Jensen fra den københavnske klub. Alle tre ABC-kvinder kørte i top 11 til DM i landevejscykling, mens både Marita Jensen og Marie-Louise Hartz Krogager og så blandede sig i top 10 ved DM i enkeltstart.

De tre ABC-kvinder suppleres af Josefine Huitfeldt fra Eneicat – RBH Global, Mia Sofie Rützou fra Team Nyt Syn powered by Fialla – Dame og Trine Holmsgaard fra Proximus – Alphamotorhomes – Doltchini, hvoraf de to sidst nævnte også var med fremme ved DM.

Læs også: Dideriksen skifter til Uno-X

Med flere WorldTour-hold til start, ved det danske landshold godt at de er langt fra favoritværdigheden, men for landstræner Braikia giver det friheden til at gå ud og køre løbet med større frihed:

“Vi er ikke favoritter, men rytterne glæder sig til at prøve kræfter med rytterne fra World Touren,” fortæller landstræner Tayeb Braikia i en pressemeddelelse. “Vi ønsker at køre løbet, som vi mener, at det skal køres for at skabe resultater, og så må vi se, hvor langt det rækker. Holdet består af ryttere, som har forskellige kvaliteter, så vi kan køre efter placeringer på både de flade og bjergrige etaper.”

Tour of Scandinavia kører sin første etape tirsdag den 9. august fra Kongens Nytorv til Helsingør. Løbet strækker sig over seks etaper og kører gennem Danmark, Sverige og Norge.