07.05.2021
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Lasse Klausen

Det hollandske vidunderbarn, Mathieu Van Der Pole, vinder Short Track

 

Der var udsigt til et rigtigt spændende løb for herrernes vedkommende med Mathieu Van Der Poels comeback til World Cuppen. Han har planer om at deltage i alle løb, så det bliver virkelig spændende at følge hollænderen. Sebastian Fini og Simon Andreassen startede på forhånd ud på 27. og 29. pladsen. Allerede fra første omgang var der bare fuld fart på feltet, og det var helt tydeligt, at der skulle spilles et mentalt spil. Tidstagningen havde tekniske problemer, og derfor kunne vi ikke se, hvilke pladser danskerne havde. Henrique Avancini startede ud i front med bl.a. Nino og MVDP bagved. Der var på ingen måde tale om et lidt lavt tempo, som vi så hos kvinderne. Mændene drønede af sted ud på 2. omgang i en stor gruppe, da MVDP pludselig ud af det blå allerede satte et angreb ind og trak fra feltet. Det var helt surrealistisk at se, hvor mange watt den mand kan sende igennem pedalerne på kort tid. Nino kunne dog nogenlunde følge med ham, og Schurter vidste sikkert, at han var nødt til at følge med fra start for at undgå at blive sat af MVDP. Bag dem var Victor Koretzky og Avancini. 

På 3. omgang var MVDP, Nino og Koretzky samlet i front, og ligesom ved kvinderne, kiggede MVDP bagud for at få nogen andre til at tage føringen. Det var hverken Nino og Koretzky dog interesseret i, og således fortsatte det mentale spil. Herefter samlede den forreste gruppe sig lidt igen, og MVDP satte igen et lille angreb ind, som Nino og Jordan Sarrou fulgte med på. Ude på 4. omgang virkede tidstagningen igen, og vi kunne se, at Fini var på en 29. plads, imens Andreassen var uden for top-30. I frontgruppen angreb Sarrou først, men blev hurtigt hentet ind igen. Herefter angreb Nino lidt, og Avancini fulgte med på det. Det gik dog hurtigt i sig selv igen, mens MVDP lå på en 5-7 plads og slappede lidt af i benene. 

På 5. omgang blev der taget lidt fart af feltet, og Fini lå på en 26. plads. Frontgruppen holdte sig forholdsvis samlet og skiftede lidt imellem føringerne. På 6. omgang kom der et angreb fra Mathias Flueckiger, men han havde ikke kræfter nok til at stikke af fra gruppen, hvor MVDP havde sneget sig på på 4. pladsen. På 7. og sidste omgang satte MVDP så sit endelig angreb ind, og trak fra hele gruppen. Nino fulgte med i lidt tid, men blev til sidst sat. Det samme forsøgte Koretzky, men han kunne heller ikke følge med. Længere nede kunne Avancini ikke følge med det høje tempo og faldt lidt tilbage. MVDP fortsatte det sidste stykke og tog en stensikker sejr på Short Tracken. 

 

Top 5:

1. Mathieu Van Der Poel

2. Victor Koretzky

3. Nino Schurter

4. Henrique Avancini

5. Mathias Flueckiger

 

Sebastian Fini endte på 26. pladsen, 30 sekunder efter nr. 1. Ifølge oversigten endte Andreassen på en 39. plads blandt de sidste. Vi ved desværre endnu ikke, om han har haft en defekt, styrt eller en dårlig dag på kontoret. 

Det var dog spændende at se, hvad MVDP havde at bringe til løbet, og man må sige, at han virkelig var stærk. Det var dog også meget positivt, at Nino for det meste kunne følge med ham, og at han ikke blev sat så nemt, som man så i 2019. Derfor er det virkelig spændende på søndag, hvor de igen skal dyste i XCO løb.