14.01.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Jens Brahe Pedersen

DT Swiss XRC 1501 Spline

Går du og overvejer, om du skal opgradere dit hjulsæt? Schweiziske DT Swiss har givet deres 1501 hjulserie en ordentlig overhaling og resultatet er en sand fornøjelse, faktisk er det som at få en ny cykel igen.

DT Swiss er et etableret brand, hvis produkter er kendt vidt og bredt for deres kvalitet. Med dette nye sæt XC hjulsæt går DT Swiss all-in på de moderne krav og tendenser inden for XC-verdenen: fuld carbon fælg, bred fælgdiameter (30mm intern) og et enkelt nav der stadig let kan serviceres.

Ved første blik

XRC 1501 Spline er et fedt design med lækre detaljer. De brede, matte carbonfælge med diskrete decals er fede at se på. Hjulene er lette (1540 gram på vores vægt inkl. tape og ventiler). Ventilerne fikseres med smarte ovale møtrikker istedet for runde, der kan være svære at spænde ordentligt. I ventilhætten er der en kærv til at skrue ventilindmaden ud, hvis man skal hælde tubeless væske i. Hjulene leveres med et let udskifteligt kassettehus afhængigt af, om man vil køre med MicroSpline(Shimano) eller XD(SRAM). Hvis man kender lidt til hjulsæt ved man også, at DT Swiss’ nav er legendariske i branchen på grund af deres ydeevne, holdbarhed og brugervenlighed. Det er ikke uhørt, at hjulbyggere specifikt vælger DT nav, når de bygger hjul for deres kunder. 240 navet har været på markedet i mange år, og dette hjulsæt har den nyeste version, som er lidt lettere og stivere.

Hjulsættet kommer tubelessready med fælgtape monteret, og adaptere til 6-bolt bremseskiver, hvis du ikke har investeret i centerlock skiver endnu.

På midten er egerne kun 1.6 mm tykke.

Ny cykel

Er man ikke vant til stive hjul med brede fælge, er det at montere DT XRC 1501’erne, som at få en ny cykel. Man mærker fra første færd at hjulene er lette og stive: både ved acceleration og den præcise styring. Vi testede hjulene på en XC-mountainbike, både med Wicked Will fra Schwalbe samt Maxxis Ardent Race dæk, i henholdsvis 2.4 og 2.35”. Det store luftkammer på en bred fælg giver masser af greb og komfort. Hertil kommer, at selv med lavt tryk føles det ikke som om dækkene “ruller af fælgen” ved skarpe sving eller skæve landinger.

DT240 navene snurrer sagte som altid og engagerer med deres 36 tænders friløb kontant ved acceleration. Det her er nogen fede, stive og lette hjul der bare kører godt, og de gav et konstant smil rundt på sporet.

Med i pakken

DT Swiss er så sikre på kvaliteten af deres hjul, at der følger en crash replacement ordning med, samt en 10 års udvidet garanti mod produktionsfejl. Hertil kommer, at navene er blevet nemmere at servicere og let kan konverteres mellem SRAM og Shimano, hvis du skifter cykel – så du kan beholde hjulsættet til den næste mountainbike. Altsammen nice, men til prisen savner vi en pose til hjulene.

Facit

DT Swiss XRC 1501 er et blæret hjulsæt for nu at sige det på godt jysk. Det er let, stift og styrer sikkert med den brede indre fælgdiameter. Hjulene accelerer fantastisk og tillader så lavt dæktryk, at grebet er optimalt. De har mange lækre detaljer, lige fra smarte ventilmøtrikker, til let udskifteligt kassettehus og crash replacement. Det er ikke engang DTs dyreste hjulsæt, men 12.500 kr. er stadig noget af en udskrivning til et sæt hjul – men de føles også som en ny cykel. Leder du efter en opgradering til din mountainbike er det her hjulsæt et rigtig godt bud.

Vurdering

Pris: 12.500 kr.

Info: www.cycleservicenordic.com

Vurdering: 5/6