03.03.2020
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Roar Paaske

En af de lette uden skiver, tak!

Efter en (egentlig ret kort) snak med min meget forstående kone, landede budgettet på omkring 25.000 kr. For den sum kan man få en ret fornuftig ramme, fuld Ultegra og nogle rimelige hjul.

Nu var budgettet på plads, men så var der et par andre faktorer, der også skulle overvejes; skal det være en let eller aerodynamisk optimeret cykel? Skal den have skiver eller skulle jeg fortsætte med at køre med fælgbremser – selvom trenden går den stik modsatte retning?

Hvorfor vil I allesammen have skiver?

Nu når alle gerne vil have en skivebremsecykel, skulle jeg så ikke også? Alle jeg snakkede med, opfordrede mig til at købe en skivebremsecykel, meget på grund af gensalgsværdien. Men jeg synes ikke rigtigt, at jeg kunne finde de gode argumenter for at købe en med skiver, også når jeg forhåbentlig skulle have cyklen i 5+ år – så betød gensalgsværdien ikke så meget.

Men selvom alle forgudede skivebremser, kunne jeg bare ikke rigtigt se de overvejende fordele.

Skivebremse

Læs hele Velomore digitalt

Årsabonnement 425 kroner

Consent
Consent(Required)

Denne artikel er forbeholdt abonnenter af Velomore.
Allerede abonnent?

Log in