16.11.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2024/05/hebby-scaled.jpg Nikolaj Hebsgaard

Enden på en æra: Eks-verdensmester forlader Cannondale efter 8 år

Gennem 8 år har Henrique Avancini og Cannondale Factory Racing fejret flere triumfer sammen, men efter denne sæson er det slut.

Den brasilianske eks-verdensmester i MTB XCM, Henrique Avancini, forlader efter denne sæson Cannondale Factory Racing som han har kørt for de sidste 8 sæsoner.

Som 8-årig fik Henrique sin første cykel og siden tilegnede han sig sine fremragende XC-evner, før han erobrede de brasilianske mesterskaber fra juniorrækkerne op til senior. I 2014 skrev han kontrakt med Cannondale Factory Racing og markeret sig som en af sportens fremmeste atleter med flere nationale og regionale mesterskabstitler, og kronen på værket, 2018 XCM-verdensmestertitlen.

“Jeg er meget glad for den historie Cannondale og jeg har skabt sammen. Det har været en meget succesfuld rejse, som har gjort det muligt at sætte, den sport som jeg elsker, på landkortet i mit hjemland og samtidig bygget en solid karriere på højeste internationale niveau. At forlade CFR var ikke en let beslutning, men jeg forlader med an rygsæk fuld af oplevelser, venner og præstationer som jeg kan være stolte af og bringe med mig videre i mit hjerte. Jeg føler, at jeg har givet alt hvad jeg har til det her projekt og at det er tid til at finde nye mål og udfordringer. En ting er sikkert, jeg vil ikke glemme alt det Cannondale og CFR har givet mig” fortæller Avancini en pressemedelelse.

Og holdet glæder sig på deres snart tidligere rytters vegne, og ser tilbage på 8 hvor mountainbikesporten i Brasilien er blevet løftet til et nyt niveau:

“Vi har omfavnet Henrique som en rytter siden hans første tur med os på en træningslejr for otte år siden, og nu har vi fornøjelsen af at hylde Henrique som en af de bedste ryttere i verden. Et ikon for vores sport og en ambassadør for mountainbike i Brasilien. Vi vil altid værdsætte Henrique som en fantastisk holdkammerat og ønske ham det bedste i hans jagt mod nye mål i fremtiden” fortæller Jonathan Geran, Cannondale Director of Sports Marketing i samme pressemedelelse.