19.02.2011
Andreas Ø. Pedersen

Enorm stigning i antallet af unge ryttere

Danmarks Cykle Union (DCU) har oplevet en enorm stigning i antallet af unge medlemmer mellem 13 og 18 år. Siden 2007 er antallet steget med ikke mindre end 24 % eller 303 flere medlemmer. Oplysningen er kommet frem ved den sidste medlemsregistrering i Danmarks Idræts Forbund, og bekræfter, at der bliver gjort et fremragende stykke arbejde i klubberne og hos DCU.
– Der er sikkert flere grunde til stigningen. En af dem er at cykling er in. Men at stigningen er konstant siden 2007 vidner også om, at klubberne er blevet gode til at modtage og fastholde de unge mennesker, når de dukker op, vurderer DCUs udviklingskonsulent Bent Skov, der dog også peger på, at klubberne er blevet rigtig gode til at uddanne deres trænere.
– Siden 2008 er der uddannet ikke færre end 122 børne- og ungdomtrænere på DCUs træneruddannelse, og flere af disse er efterfølgende gået i gang med at tage træner-1 uddannelsen for at blive endnu bedre som trænere. Der er ikke noget, der er bedre til at fastholde nye medlemmer i klubberne end veluddannede trænere, der ved hvad det drejer sig om, og ved hvor de vil hen med træningen.
Danmarks Cykle Unions hovedsponsor Post Danmark, har også haft stor indflydelse på den positive udvikling ved at give klubberne et incitament til at arbejde med de unge ryttere. Post Danmark oprettede i 2010, i forbindelse med deres sponsorat af VM i Danmark, Post Danmark VM fonden, som uddeler legater til de klubber, der har specifikke projekter med formålet om at rekruttere og fastholde lige netop gruppen af unge cykelryttere. Der er uddelt 18 legater fra fonden, de seneste i forbindelse med det netop kørte 6-dagesløb i Ballerup Super Arena.