12.01.2011
Stig Cornelius

Er UCI med i Landisgate?

For det første mener ireren, at nogle tager en smule for let på at blive undersøgt af Federal Drug Administration.

– Disse mennesker (FDA, red.) er ikke nogle rodehoveder. Du kan lyve overfor UCI, og det er i orden. Du kan lyve overfor Jeff Novitzky (undersøgelsesleder, red.), og du kommer i fængsel. Det er problemet for Armstrong og hans folk, fordi nogle af dem har været loyale hele vejen, men spørgsmålet er, om de går i fængsel for ham. For første gang tror jeg, at vi ser et klart billede af, hvad der er sket de sidste 10 år, siger Paul Kimmage til NOS.

En af Lance Armstrongs allierede kan ifølge ’dopingjægeren’ være UCI, der i to omgange modtog cirka 125.000 dollars i alt.

– Det er ikke nok, at Lance Armstrong udstilles som en snyder, vi skal vide, hvem der stod for det her. Vi skal vide, hvad UCIs rolle var, og sker det ikke, kan vi ikke komme videre, for så sker det igen. Det er bare nogle andre næste gang, siger Paul Kimmage.

I særdeleshed har Lance Armstrong lejren kørt på Floyd Landis’ troværdighed, idet han først nægtede at være at være dopet, og kørte retssag på det, men siden erkendte, at han var dopet under Touren 2006 – og for øvrigt siden han kom til US Postal holdet.

– Jeg står inde for, at Floyd Landis utvivlsomt fortæller sandheden. Hvordan ved jeg det? Jeg har været sammen med ham i mere end 7 timer og det er lang tid. Jeg har stillet ham spørgsmål og de detaljer han svarede med, om hvad der skete på holdet og med i professionel cykling, kan man ikke finde på, siger Paul Kimmage.

Så skal det med, at hverken Paul Kimmage eller Lance Armstrong bliver perlevenner foreløbigt. Før starten af Tour of California i 2009 beskyldte de gensidigt hinanden for at repræsentere cykelsportens svar på kræft.