28.02.2011
Test Test

Erstatter SMS beskeder raceradioen?

– Det er kun et spørgsmål om tid, før den slags kommunikation er almindelig. Alle kigger efter en løsning, hvis ikke UCI ændrer holdning, siger Team Sky sportsdirektør Steven de Jongh til de Telegraaf.
Den primitive mulighed er, at der monteres mobiltelefoner på rytternes styr, og den er mildest talt ikke særlig tiltalende som helhed. For rytterne skal kigge ned på styret i stedet for at se sig for, når de modtager en ny SMS besked, og den slags koncentrationssvigt i større felter, er en direkte sikkerhedsrisiko. I særdeleshed, hvis de skal sidde og svare tilbage undervejs!
Den mere moderne mulighed er at videreudvikle de avancerede cykelcomputere med mobiltelefon funktionalitet og plads til et SIM kort. Fordi der i forvejen er et display, hvor beskeden kan vises. Men begge varianter af den såkaldte SMS løsning lider af samme skavank.
Der er tale om envejskommunikation, hvorimod ryttere og sportsdirektører med de nuværende raceradioer kan tale sammen i stedet for at skulle skrive SMS beskeder til hinanden. Uanset om man skal balancere en cykel i et stort felt eller køre servicebil i løbskortege, vil det at udveksle SMS beskeder stjæle koncentrationen.
UCI vil helt sikkert ikke se med milde øjne på, hvad der dybest set er en omgåelse af raceradioforbuddet. Uanset om der er tale om SMS beskeder eller raceradio, er det netop den kommunikation UCI vil af med (UCI World Tour løb undtaget, red.) for at skabe mere spektakulære løb.