12.01.2011
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Hans Plauborg

Fabian Cancellara giver ingeniørerne overarbejde

Det har bl.a. Trek og Shimano måtte erkende, efter at Fabian Cancellara har kørt de første kilometer på udstyret. Han har nemlig allerede lavet de første to-do-lister til udviklingsafdelingerne.

Hos Trek tager man dog Fabian Cancellaras engagement i produktudviklingen meget positivt. I de otte år, hvor Trek lagde kulfiberrammer til Lance Armstrong, blev der lagt låg på fantasien på flere områder. Sin perfektionisme til trods, var Armstrong ikke meget for mere fantasifulde kabelføringer, integrerede styrfittings osv. Derfor var det småt med eksperimenterne i de år.

Det bliver ikke problemet med Fabian Cancellara, selvom hverken Trek eller Fabian Cancellara selv vil ud med, hvad der specifikt er i vente. Vi fornemmer dog, at de har snakket lidt om stivheden for Fabian Cancellaras Trek Madone i forhold til den Specialized S-Works, som han har været vant til på Saxo Bank. Ifølge Fabian Cancellara har han i alt fald fået et foredrag fra Trek på dette område.

Det er også nyt for Fabian Cancellara at køre med elektronisk gearskifte via Shimanos Di2. Her var Fabian Cancellara lidt mere forbeholden, da Cykelmagasinet talte med ham.

– Alle er så imponerede over, at gearskiftet bare går tack, tack, tack. Men hvorfor kan man f.eks. ikke springe to gear af gangen, når man har brug for det?, spurgte Fabian Cancellara.

Og den kan de så tygge lidt på hos Shimano.