14.01.2011
Stig Cornelius

Flere brostensgodter i Paris-Roubaix

Ovenpå det for nogle blasfemiske forslag om at fjerne Arenberg pavéen, som ikke blev til noget, melder ASO ud, at der kommer lidt flere pavéer i år.

– Med det dobbelte formål at bevare 70 km brosten, der er brugbare nordpå og for en mere farbar rute, vil løbet den 10. april køre en afstikker ind i området omkring Valenciennes. Her vil løbet passere Aulnoy-lez-Valenciennes og Famars pavéerne. Rytterne vil også opdage Milonfosses pavéen, der er 1,4 km lang og 4,5 km efter Trouée d’Arenberg, skriver ASO i en pressemeddelelse.

Hvorvidt det er godt eller dårligt, afhænger af, om man er brostenskriger. For skrappe fyre som Tom Boonen, Fabian Cancellara og Thor Hushovd er det en fordel, at de så kort efter Arenberg får det serveret på et sølvfad yderligere at udskille unødvendige ’hjuldyr’.

Yderligere kan det også fremskynde finalen blandt favoritterne, fordi det bliver sværere at få hjælperyttere med i de førende grupper. I 2011 vil der være 31 brostenssektorer, og i alt 53,4 km brosten, hvilket er en halv kilometer mere end sidste år.