09.04.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Lasse Klausen

Flot start for Degn og Bohé i World Cup

I går startede 2022 World Cup sæsonen i Petropolis i Brasilien, og Malene Degn og Caroline Bohé var klar til start. For sidstnævnte var det første gang i Elite World Cup, og det gik nu ikke så dårligt!

Så er World Cuppen endelig i gang igen, og denne gang startede den i Brasilien, Henrique Avancinis hjemland, og sågar hjemmebane. Det var spændende at se, hvad kvinderne havde brugt deres off-season på, og om sidste års verdensmester, Loana Lecomte, ville være lige så dominerende igen.

Som vanen tro startede kvinderne fredag ud med World Cup Shorttrack. De skulle køre 6 runder på cirka 1,3 km og 60 hm per omgang.

Da starten gik lagde franske Lecomte sig som sædvanligt stærkt i front, og tog førerpositionen som hun plejede. Det rystede dog ikke de andre ryttere, og hun blev skarpt forfulgt af bl.a. Ferrand-Prevot, Rebecca McConnell, Evie Richards, Laura Stigger og Mona Mitterwallner.

Som omgangene fløj forbi kunne vi se, at Degn og Bohé gjorde det rigtig flot i midten af de 40 ryttere, og de kæmpede sig længere og længere nedad. Efter et par runder gik gassen lidt af Lecomte, og Richards og McConnell begyndte at kæmpe for podieplaceringerne. Formstærke McConnell prøvede at lave et angreb på 5 runde, men kunne ikke smide forfølgerne. På 6 og sidste runde så det ud til, at Evie Richards ville tage første pladsen, men på den allersidste stigning gav Ferrand-Prevot den fuld gas, og fik overhalet Richards få hundrede meter fra målstregen. Hun holdte den føring og vandt således årets første World Cup. Nr. 2 blev Laura Stigger, og Richards fik 3. pladsen.

Selv om Redbull kameraerne ikke var rettet særlig meget mod andet end top-10 kunne vi se, at Malene Degn blev nr. 12 og Bohé blev nr. 13. Det var en rigtig god start for de danske tøser, og endnu flottere taget i betragtning, at Bohé blev nr. 13 i sit allerførste Elite løb. Det ser lyst ud for fremtiden!

Næste løb er søndag aften, du kan finde tidspunkterne i Redbull TV appen.