16.02.2011
Test Test

Floyd Landis sagsøges måske af UCI

– Når det drejer sig om UCI, ville det ikke overraske mig, hvis de havde dækket over nogen eller var blevet bestukket, sagde Floyd Landis på ARD.
Nu sagde Floyd Landis ikke mere end det, men det vides, at UCI har modtaget ’donationer’ fra Lance Armstrong i to ombæringer, men så specifik var Floyd Landis ikke i det tyske interview. Men UCI har nu reageret på hans bemærkning.
Han har 15 dage til at dementere sin påstand om, at UCI på nogen måde dækker over nogen eller er blevet bestukket. For en advokat har på UCIs vegne, det vil sige helt præcist nuværende præsident Pat McQuaid og tidligere Hein Verbruggen, mindet ham om, at han vil blive sagsøgt for æreskrænkelse.
Men prognosen tyder på, at det gør han ikke. Med kopi til Cyclingnews har han per mail insinueret overfor advokaten om, at UCI står dårligt med at have rost af det spanske cykelforbund for sin håndtering af Alberto Contadors dopingsag ovenpå frifindelsen.
Sund fornuft siger, at Floyd Landis ikke ligefrem har gydet olie på de oprørte vande. En helt anden pointe, som har været fremme fra flere sider er, om UCI er de rette til at føre dopingsager overfor cykelryttere, når UCI også har en interesse i kommercielt at fremme cykelsporten.
Spørgsmålet er så, om Floyd Landis’ manér er den rette til at gøre noget ved det.