15.04.2011
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Hans Plauborg

Fränk Schleck: Amstel er verdens hårdeste

Team Leopards Schleck-brødre ser frem til den kommende uges hårde løb i Ardennerne. Formen er, hvor dan skal være, og nu hvor Fabian Cancellara tilmed giver en ekstra tjans for holdet i forsøget på at få sæsonens første store sejr, og moralen også ekstra høj.
-Vi har på papiret nok det stærkeste hold, så der er en god chance for, at vi kan sidde med et overtal i finalen, siger Andy Schleck ved holdets pressekonference på Hotel de la Source i Francochamps.
Stemningen er afslappet. Fabian Cancellara hoster lidt og joker med, at det er al støvet fra brostensklassikerne, der endnu ikke har sluppet taget i lungerne.
Han har ikke tidligere kørt Ardenner-klassikerne, men formen er god og han føler sig restitueret ovenpå de seneste ugers anstrengelser.
-Vi har mange, der i princippet kunne vinde på søndag. Jakob Fuglsang og Maxime Monfort kan også sidde med i finalen, siger Fabian Cancellara.
Fränk Schleck vandt løbet i 2006, og han betragter løbet som verdens hårdeste cykelløb.
-Selvfølgelig fordi jeg har vundet det, griner han og tilføjer så:
-Liège-Bastogne-Lige er et udskilningsløb, hvor man godt kan nøjes med at være fremme på bestemte tidspunkter på bakkerne. Men i Amstel Gold Race kan du ikke slappe af på noget tidspunkt. Bakkerne kommer med meget korte intervaller, og der kan ske alt muligt mellem stigningerne. Løbet er også farligt: vejene er smalle og der er mange heller i vejen. Derfor skal du hele tiden være 100% koncentreret.
Team Leopard-Trek-rytterne ser ikke overraskende Philippe Gilbert som den største favorit. Men også folk som Vinokourov, Rodriguez, Sanches og Colobnev bliver farlige modstandere på søndag