05.06.2024
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2024/05/hebby-scaled.jpg Nikolaj Hebsgaard

Fulcrum lancerer nyt blandevejshjul

Med en frisk 5. plads fra Unbound Gravel, har det kombinerede gravel og landevejshjul SHARQ fra Fulcrum allerede bevist sit værd.

Pressemedelelse
Designet til at løfte køreoplevelsen på blandede terræn ruter, fra asfalt til grus, er SHARQ det nyeste hjul fra Fulcrums Red Room Lab.

Resultatet af omhyggelig forskning og avanceret ingeniørarbejde, SHARQ giver en unik kombination af håndtering, aerodynamik, reaktivitet og modstandsdygtighed, takket være det nye design af fælg og eger.

Vicenza, 5. juni 2024. På vores tyveårs jubilæum markerer SHARQ en milepæl for os hos Fulcrum: det første produkt designet specifikt til udholdenhed og all-road brug. Navnet SHARQ indkapsler essensen af dette hjul og dets veldefinerede karakter: en hidtil uset blanding af smidighed, håndtering, aerodynamik, reaktivitet og komfort, karakteristika arvet fra vores erfaring med modellerne Speed, Wind og Rapid Red Carbon.

Designet til at løfte køreoplevelsen på blandede terræn ruter, fra asfalt til grusveje, er SHARQ resultatet af omhyggelig forskning, avanceret ingeniørarbejde og omfattende arbejde i design og testning, for at opnå den bedst mulige ydeevne. Hele produktionsprocessen er 100% under vores kontrol og alle komponenter er fremstillet i Europa og samlet på vores egne fabrikker.

Den nye SHARQ har en indre fælgbredde på 25 mm, en effektiv kompromisløsning både for landevejsdæk med en minimumsbredde på 30 mm, hvilket garanterer god aerodynamik og forbedret rullemodstand, samt for bredere knoppede dæk, der vil have et solidt understøttelse til off-road brug. For at sikre, at fælgen kan bruges til slangeløse systemer og med indre slanger, har den mini-kroge, der giver maksimal sikkerhed. Som det er sædvanligt for Fulcrum, er broen ikke boret og er derfor tubeless-native, uden behov for ekstra tape.

2-WAVE FÆLG: EN EKSKLUSIV KOMBINATION AF BØLGER

Det nye design af fælgen (patentansøgt) er resultatet af en eksperimentel proces, hvor vi analyserede reaktionerne af forskellige løsninger på modvind og sidevind, som påvirker håndtering og aerodynamik.

Vi navngav den resulterende form 2-Wave Rim, og det er et af de karakteristiske elementer ved SHARQ. Fælgen har en regelmæssig symmetrisk bølge tæt på næsen, der blander sig med en asymmetrisk bølge på siderne. Højden af profilen varierer mellem 42 og 47 mm, henholdsvis fra den højeste til den laveste del af bølgen. Dette nye design opnår en optimal balance mellem håndtering og reaktivitet, samt fremragende aerodynamik.

Den nye form, sammen med en laminering med en blanding af proprietære Fulcrum FF100 carbon fibre og harpikser, har gjort det muligt for os at skabe en let og reaktiv fælg. Den totale vægt for parret af hjul er blot 1.440 gram, mens vi med hensyn til modstandsdygtighed over for sidevind har opnået en 21% forbedring i vind fra 0° til 10° og op til 30% mellem 10° og 20° sammenlignet med en traditionel profil af samme højde.

AERODYNAMISKE FORDELE VED DE NYE A3RO EGER

SHARQ er revolutionerende, men samtidig traditionel. Dette nye hjul omfavner fuldt ud Fulcrums filosofi, samt vores engagement i at levere eksklusive teknologier og specifikke produkter, for at give ryttere den fineste køreoplevelse og toppræstationer.

Med dette in mente, for at øge præstationen af SHARQ, har vi udviklet A3RO, en ny flad ståleger, 3 mm bred og 0,8 mm tyk, som giver betydelige aerodynamiske fordele. Vi har også revideret nav-eger grænsefladen. Hullet har to ekstra huller parret med en specifik fladning af basen af egeren, så den kan forblive justeret og ikke rotere, hvilket garanterer en konstant aerodynamisk støtte.

Egerne rører aldrig hinanden (ikke-rørende eger), hvilket sikrer, at de opretholder deres langvarige spænding og derfor giver samme niveau af ydeevne gennem hele produktets levetid, uden behov for nogen mekaniske indgreb for at afhjælpe spændingstab.

Designet af navet følger de minimalistiske linjer set på Speed hjulene, med Cup & Cone teknologi. De anvendte lejer er USBTM keramiske kuglelejer, der ruller på gennemaksler med justeringsring, for at opnå en ekstremt præcis forspænding og maksimal glathed.

PERFEKTION

SHARQ er i stand til at krydse alle typer terræn, fra asfalt til grus, med selvtillid og hastighed. Det er nemt at håndtere under alle forhold, selv i kraftig sidevind, og forener niveauer af aerodynamik og reaktivitet på niveau med de hurtigste landevejshjul, med evnen til at modstå stærke stød og absorbere ujævnt terræn som de bedste grushjul.

Det nyeste medlem af serien er resultatet af en forsknings- og udviklingsproces, der krævede mere end 4000 timer af design, laboratorietests og feltforsøg. De fleste af SHARQ-komponenterne, ligesom vores andre hjul, er fremstillet in-house. For de eksterne dele trækker vi på et certificeret netværk af europæiske partnere, der garanterer produktionsgrundighed og socialt ansvar. Dette gør det muligt for os at arbejde med ekstrem præcision, og tilbyde et produkt, der virkelig kan gøre en forskel, med fordele, der kan mærkes lige fra det første pedaltråd, for den perfekte køreoplevelse.

Tilgængelig hos alle Fulcrum forhandlere. Pris: 2.460 euro (ca. 18.349 kr.).

*Oversat med Chat GPT.