Galibier
21.05.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Nikolaj Hebsgaard

22 af verdens vildeste stigninger: Col du Galibier

I Velomore #04 kan du læse om 22 af verdens vildeste stigninger. En oversigt til inspiration (eller afskrækkelse) til dine næste bucket list ture. Her på Velomore.dk kigger vi lidt nærmere på stigningerne. Den anden af dem er Col du Galibier.

En af de hårdeste – hvis ikke den hårdeste – og højeste alpestigning. Den hårdeste opkørsel er fra Col du Telegraph-siden, da man først skal over den, før man kan køre videre helt mod toppen. Passet ligger I 2646 meters højde, og den gennemsnitlige stigningsprocent er 6,1 for de 18 kilometer til toppen.

Med sine skaldede skråninger byder Galibier ikke på mange skjul på turen op mod passet i 2646 meters højde. Her kan ingen gemme sig. Turen op i de tynde luftlag er en udfordring for selv den stærkeste rytter og for de flestes vedkommende, har man allerede forceret steghede Col du Telegraphe, eller er klatret op den lange vej fra Briancon eller Bourg d’Oisans ad Col du Lautaret.

Til trods for sin iltfattige top, er Col du Galibier et yndet mål for mange cykelmotionister, der på klare dage kan ane toppen af Mont Blanc fra passet.

Kør den selv

Læs hele Velomore digitalt

Årsabonnement 425 kroner

Consent
Consent(Required)

Denne artikel er forbeholdt abonnenter af Velomore.
Allerede abonnent?

Log in