26.03.2011
Test Test

Garmin-Cervélos A-hold fik bank igen

SiFor til Milano-San Remo stillede man op med Tyler Farrar, Thor Hushovd og Heinrich Haussler, og de 2 sidstnævnte var særdeles aktive i E3 Prijs Vlaandren-Haralbeke. Det rakte bare ikke.
– Vi har helt sikkert det stærkeste hold, men vi har ikke den stærkeste rytter. Det var overstået, da alle var sat (fra Fabians Cancellaras soloryk, red.). Jeg kunne have sagt med 16 kiolometer tilbage, at det var det. Haussler kørte efter, men han kunne ikke klare det. Når Fabian er i det humør, så skal man sidde på hans hjul. Man kan ikke være 5 meter bag, siger team manager Jonathan Vaughters.
Spørgsmålet er, om der overhovedet er nogen anden taktik end at være lige så stærkt kørende som Fabian Cancellara for at slå ham.
– Realistisk set skal man køre mod ham, for der er ikke nogen måde at slå ham på, når han er kørende. Selvfølgelig kan han slås, men så skal man bruge ethvert tarveligt taktisk trick imod ham. Man kan eliminere ham, men man risikerer også at glemme de 100 andre ryttere. Man kan slå ham, men så fremmer det ikke et spændende cykelløb. Vi får at se, hvad vi gør. Jeg har ikke lyst til at fortælle rytterne, at de kun skal sidde Fabians hjul uanset hvad, siger Jonathan Vaughters.
Med Gent-Wevelgem søndag samt Flandren Rundt og Paris-Roubaix lige om hjørnet bliver der rigeligt med muligheder for at se, om Garmin-Cervélo afholder sig fra at køre løb som Filippo Pozzato ved at klistre sig til få favoritters baghjul. En mulighed er uprøvet, men næppe reglementeret.
– Med Fabian i det humør … så ved jeg ikke, om jeg skal hyre en snigskytte, foreslår Jonathan Vaughters.
At tabe til Team Leopard-Trek er så knapt så slemt som at tabe til Team HTC-Highroad, for Team HTC-Highroad er også amerikansk ejet og registreret, og der er flere års historik for arvefjendskabet. Team Leopard-Trek har nok en amerikansk hovedsponsor, men er luxembourgsk ejet og registreret.