29.03.2011
Test Test

Gent-Wevelgem for nemt

– Der var ingen vind, og når der var, kunne den ikke bruges. Løbet var ikke hårdt nok. I løbet af 120 kilometer var der slet ikke noget løb. Jeg er hård, men havde der ikke været styrt undervejs, havde vi alle sammen afsluttet med 200 ryttere i spurten, siger Philippe Gilbert til La Derniére Heure.
Han forsøgte selv undervejs at rykke, så helt uberettiget er hans kritik ikke, men løbets udvikling var så også i hans eget holds interesse med Andre Greipel som holdkammerat. Dog var hjælpen til ham begrænset i finalen. For Philippe Gilbert trak for at hente et udbrud, men slap fronten med 3 kilometer tilbage.
– Jeg sagde til Andre, at det var udelukket, at jeg tog nogen risici en uge før Flandren Rundt, og han ikke skulle sætte sig på mit hjul de sidste 3 kilometer, siger Philippe Gilbert.
Dermed har Philippe Gilbert også slået et søm i hierarkiet på Omega Pharma-Lotto holdet, dog med den fornuftsvinkel, at en sejr i Flandren Rundt fylder mere i cykelhistorien end en sejr i Gent-Wevelgem.
For selvom Philippe Gilbert er belgier, så kommer han ikke fra Flandren, og derfor kan han være ekstra opsat på at vinde Flandren Rundt.