25.03.2011
Test Test

Gent-Wevelgem vigtigere end E3

Forskellen er, at løbskalenderen blev ændret, så begge løb køres samme weekend, hvor der før var flere dage mellem løbene. I praksis har E3 Prijs Vlaandren-Harelbeke altid været den bedste forberedelse til Flandren Rundt, fordi rytterne kunne træne nogle af de samme stigninger i løbstempo.
Fordi her skal feltet over Kwaremont, Eikenberg og Paterberg, og dermed får rytterne rekognosceret samtidig med, at de får en særdeles intensiv træning, hvis de ikke kommer til at køre om sejren. Gent-Wevelgem er ikke noget nemt løb, men byder på en del vind langs kysten og Kemmelberg, og derfor mindre foretrukkent til Flandren Rundt træning.
Alligevel har langt de fleste ProTeams valgt at sende A-holdene til Gent-Wevelgem om søndagen, idet E3 Prijs Vlaandren-Harelbeke køres om lørdagen. Eksempelvis Quick Step sætter kun Tom Boonen på til Gent-Wevelgem ligesom Team HTC-Highroad har en skrap trio bestående af Matt Goss, Bernhard Eisel og Mark Cavendish.
– Vi valgte denne løsning, fordi på det her tidspunkt i sæsonen har vi brug for point til hold verdensranglisten. Så vi besluttede at sende Tom Boonen til Gent-Wevelgem for at køre et godt løb og samle point, siger Quick Step team manager Patrick Lefevere.
BMC er mere konsekvente, og bliver helt væk fra E3 Prijs Vlaandren-Haralbeke. Team Leopard-Trek går så mod strømmen og har sat Fabian Cancellara på deres E3 Prijs Vlaandren-Haralbeke hold, mens et andet hold kører Gent-Wevelgem.
Det skal så med, at Team Leopard-Treks nuværende sportsdirektør Lars Michaelsen som Festina rytter vandt Gent-Wevelgem i tæt duel med tidligere verdensmester Maurizio Fondriest.