27.05.2020
Test Test

Gravel tasker fra PRO

[IMG2]

PRO Discover Toptube Bag

Med nutidens gigantiske telefoner, som næsten vejer det samme som en halv liter mælk, er toptube tasken fra PRO et perfekt makkerskab. Der er plads til lidt mad, en telefon, og en powerbank eller to i tasken. Den er fremstillet i vandafvisende materialer, er nem at montere og med mulighed for at skrue den fast, hvis man er mere dedikeret og har en cykel, hvor dette passer til. Den er dog stabil nok, som den er med de to velcro stropper. Remmene er lette at bruge og nemme at gøre rene, hvilket ellers kan blive et problem, når man skal sætte tasken fast på cyklen. Tasken har elastikker på højre side, som kan bruges til en vest eller andet grej, som man hurtigt skal have fat i og eventuelt tåler eksponering. Indvendigt er der en fin netlomme til småting. Tasken er godt beskyttet i siderne af den padding, der er lagt i, og der er en kabeludgang til lygter eller GPS på længere ture.

One touch

Skal man fange noget på farten, er det vigtigt, at man kan tilgå tingene nemt. Lynlåsen på overrørstasken er vandtæt og samtidig nem at åbne med en lillefinger gennem den dertil indrettede rem. Det er super praktisk. Tasken er solidt bygget, men dog ikke den nemmeste at rengøre. Den er udstyret med små reflekterende dele rundt om på tasken, og membranen kan klare et vandsøjletryk på mere end 5000mm.

Designet til eventyr, men kan bruges til andet

Tasken er praktisk til andre gøremål, om det er til et kompakt kamera ala Sony RX100 eller geler i stedet for at tape dem fast på overrøret. Som tidligere nævnt er mobiler blevet større, hvilket vores testperson må erkende med en iPhone XR/mursten, som ikke er praktisk at have i baglommen på sin jersey. Den ligger sikkert beskyttet i tasken, og man får ikke længere problemer med ryggen. Tasken er rimeligt prissat til 309 kr., og den vejer ikke et ton på trods af det solide design (96 gram).

Facit

En toptube taske designet til at stå distancen i et enkelt og funktionelt design, en god pris og med en lav vægt, så den også kan bruges til et længere gran fondo. Vores testperson er så imponeret, at han har været ude at investere i tasken.

Pris: 309 kroner.

[VURDERING6]

[IMG3]

PRO Discover Handlebar Bag

Styrtasken fra Discover serien fås kun i en størrelse, modsat mange konkurrenter på markedet. Tasken er fremstillet af solide materialer, som er lavet til at blive sat på prøve. Styrtasken har ligesom de andre Discover tasker et vandsøjletryk på +5000mm, refleksdetaljer på tasken og elastikker til ting som sovepose, håndklæde eller hvad man nu kan spænde på. 

Delt i to

Tasken består af to dele. Den ene del som man spænder på cyklen, der i princippet kan bruges uden den anden del (den indvendige del), og som har elastikker til at montere ting uden på tasken. Den indvendige del fungerer som en pose og har åbninger i hver ende og kan rumme 8 liter. Den indvendige del bliver spændt på den første del af tasken med 2 stk. velcrostropper. Derefter lukker man tasken, som er monteret på styret, rundt om den indvendige del. Dog er det en skam, at velcroen på styrtasken ikke virker ligeså solide som velcroløsningerne på de andre tasker. Tasken er ganske praktisk og kan i princippet rumme flere genstande, dog er det ikke anbefalelsesværdigt, da velcrolukningen i enderne ikke er gennemgående. De er til gengæld mere solide end velcroen, som kobler de to dele sammen.

Lidt klodset, men det virker

At lukke tasken og spænde den fast kan virke en smule klodset, men det virker, og den bliver siddende. Der er set mere elegante løsninger, men de koster også det dobbelte af tasken fra PRO, der gør det, som den er blevet designet til. Vægten på 330 gram er acceptabelt, og prisen på 509 kr. er også fin.  

Facit

Tasken er en super og pålidelig ven, når man skal på tur. Der findes mere innovative løsninger derude og en anden lukning og sammenkobling ville være at fortrække, men tasken er meget praktisk, og det er et plus. 

Pris: 509 kroner.

[VURDERING5]

[IMG4]

PRO Discover Frame Bag

Tasken monteres let med tre velcrostropper, to til overrøret og en til sadelrøret for ekstra stabilitet. Den forreste strop har to monteringsmuligheder alt efter cyklens størrelse. Som på de andre DISCOVER tasker er tasken vandtæt med et søjletryk på +5000mm, hvilket er ganske fint. Tasken er designet med to lynlåse og to adskilte rum, hvilket er meget praktisk. Modsat den lille toptube taske er lynlåsene her beskyttet med et cover, så snask ikke har så nem adgang. Til gengæld er lynlåsene ikke vandtætte, dog er de fint beskyttet af coveret, da de er eksponeret på anden vis end toptube tasken. Det er let at åbne tasken under kørsel med kun 1 finger, hvor stroppen passer fint til en lille- eller pegefinger.

5,5 liter med plads til lidt af hvert

Som på deres toptube taske er der også her et hul, hvor man kan trække et kabel fra powerbank til GPS eller lygter mv., hvilket er virkelig praktisk. Man kunne godt savne nogle netlommer i det store rum, men der er en smart velcroanordning, som gør, at man kan lave en skillevæg i taskens rum, der kan forhindre, at al indholdet i tasken glider ned i modsatte ende, hvis der ikke er så meget i tasken. Men det ville være praktisk med lidt ekstra organisering i tasken. 

Pris stærk og god kvalitet

PRO er kendt for at lave kvalitetsprodukter, hvilket også er kendetegnet med taskerne i DISCOVER serien. Tasken koster 429 kr., hvilket er attraktivt, når man ser på, hvad man får for pengene. Kombineret med de andre tasker har man virkelig et godt system til få penge. Det behøves ikke været dyrt at komme på tur med cyklen. Samtidig er de 209 gram som tasken vejer acceptabelt. 

Facit

Der er fuld valuta for pengene med tasken, som dog mangler nogle små finesser. Tasken er meget stabil på cyklen og tåler de tæsk, som ting nu kan få, når man er på tur. 

Pris: 429 kroner.

[VURDERING5]

[IMG5]

PRO Discover Seatpost Bag

Sadeltasken i Discover serien fra PRO er blevet testet under krævende forhold i Danmark og Schweiz med et krav: Pas på vores kamera, som koster mere end cyklen, som vi også testede i samme ombæring. Som de andre tasker i serien er tasken vandtæt til +5000 mm, hvilket er ganske acceptabelt. Selve tasken er designet med mange reflekterende elementer og en god elastisk til at have en jakke eller lignende lettilgængeligt.

PRO hævder, at de har lavet et anti-swing system, hvilket er blevet testet til fulde på singletrack, hullede grusveje med 50 km/t og på asfalterede bjergpas med 80 km/t. På intet tidspunkt har tasken været til gene. Tasken er stabil, og man glemmer, at den er der. Også hvis man er typen, der står op i ”Contador-stil”, mærker man ikke meget til tasken. 

God plads til det hele

Det var nemt at pakke den 15L store taske med handsker, hue, jakke, ekstra baselayer, solbrilleetui, kamera (Sony A7ii) og et ekstra objektiv, hvortil der stadigvæk var lidt ekstra plads til mere stads. Tasken lukkes nemt med velcro, dog kun på midterdelen, så den er lettere at folde ind, når man skal lukke tasken. Man kunne måske ønske sig et bedre lukkesystem, men det har fungeret upåklageligt.

Plastikspænderne, som lukker tasken, virker også robuste og er lavet af YKK. Tasken spændes til sadelpinden med 2 velcrostropper, hvor det også er muligt at montere to spacere, hvis det er nødvendigt. Øverst kan man spænde tasken fast til cyklen med to plastikspænder, som er i forlængelse af et par justerbare stropper, der virker fint til formålet, og stropperne bliver holdt på plads, så de ikke flagrer i vinden. 

Taske klar til eventyr 

De mange detaljer gør det til en nem taske at bruge i hverdagen, og den er klippestabil. Tasken kunne også blive en god ven, hvis man pendler meget, men den er skabt til en god tur i det fri. Som andre produkter i PRO-serien er tasken fremstillet i et robust materiale, men det er svært at rengøre tasken, hvor man måske kunne have ønsket sig et andet materiale på de mest udsatte steder for at skåne tasken.
Vægten på lige under 500 gram er ganske fin. Sidste detalje på tasken er en fin mulighed for at montere en baglygte, så man stadigvæk kan blive set. 

Facit

Solid taske, som er skabt til eventyr. Tasken har klaret de strabadser, som vi har udsat den for, og den skal med på flere eventyr. Det ville dog være godt med et andet materiale i bunden af tasken, hvor der kan komme relativt meget snask fra vejen på tasken, måske i en fremtidig version. Med en pris på lige over 509 kr. er det et godt køb, hvor konkurrerende produkter ofte koster 2-3 gange mere.

Pris: 509 kroner.

[VURDERING5]