Fodpumper
07.04.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Kristian Arnth

Gruppetest: 5 fodpumper til landevejsrytteren

Vi har testet fem forskellige fodpumper, der alle egner sig til rytteren, der primært kører landevej, men som vil have en pumpe, der kan klare det meste.

En fodpumpe er ikke bare en fodpumpe.

Der findes et hav af forskellige størrelser og designs, der påvirker, hvad pumpen er god til, og hvad den er mindre god til. Når du er på jagt efter en ny fodpumpe, skal du derfor starte med at spørge dig selv, hvad dit behov er.

En helt grundlæggende overvejelse er, om du ønsker en såkaldt HP- eller HV-pumpe. HP står for high pressure, og HV står for high volume, hvilket kan oversættes til højt lufttryk eller høj luftvolumen. En smalt dæk som på en landevejscykel kræver et højt lufttryk, mens et bredt MTB-dæk kræver et lavere lufttryk, men en større volumen.

Et spørgsmål om prioritering


Kan jeg ikke bare få begge dele, tænker du måske. Og nej, det er desværre ikke så simpelt. For at du kan pumpe et højt lufttryk med minimalt besvær, er det nemlig en fordel med en pumpe med en smal og høj cylinder.

Denne form kan til gengæld ikke indeholde nær så stor en mængde luft, som en bredere cylinder kan, men denne kræver til gengæld langt større kraft, hvis du skal opnå et højt lufttryk.

Det er en balancegang for producenterne, for hvad skal prioriteres, og i hvor høj grad skal en fodpumpe specialiseres, når et stigende antal ryttere kører mere end én disciplin?

Vi har testet fem forskellige fodpumper, der prøver at finde svaret på hver sin måde. Og så fortsætter jagten på det perfekte pumpehoved naturligvis også, her visualiseret med tre forskellige bud fra de fem producenter.

Det skal siges, at ingen af pumperne er udviklet specifikt til hverken MTB eller til tubeless-setup, og vi har derfor ikke testet dem derefter. Det har heller ikke været muligt at finde signifikante forskelle i præcisionen fra pumpe til pumpe. Herunder ser du testens 5 pumper, samt finder links til de enkelte tests.

Lezyne Steel Digital Drive

Lezyne Steel Digital Drive er en smukt udført fodpumpe i solide materialer, med et genialt pumpehoved og med digitalt manometer. Læs testen her: Lezyne Steel Digital Drive.

Specialized Air Tool HP

Specialized Air Tool HP er med et klassisk design og et smart pumpehoved en god fodpumpe til særligt landevejscyklen, hvor et højt tryk er nødvendigt. Læs testen her: Specialized Air Tool HP

Syncros Vernon 2.0 Dual Mode

Syncros Vernon 2.0 Dual Mode tilbyder med sit dobbelte manometer høj funktionalitet og præcision til både landevejs- og MTB-dæk. Læs testen her: Syncros Vernon 2.0 Dual Mode

Topeak JoeBlow Sport III

Topeak JoeBlow Sport III er en solid, pålidelig og brugervenlig fodpumpe, der giver meget værdi for pengene. Læs testen her: Topeak JoeBlow Sport III

PRO Floorpump Team

PRO Floorpump Team er en stilren fodpumpe i et lækkert aluminiumsdesign med et gennemtænkt manometer egnet til både MTB og landevej. Læs testen her: PRO Floorpump Team