Continental GP 5000
15.05.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Jesper Bechmann Olsen

Gruppetest: High-end clinchers

Det er efterhånden blevet soleklart for alle, at dækket er den enkeltstående komponent på cyklen, som isoleret set kan have størst indflydelse på køreoplevelsen og farten. Når det samtidig en én af de komponenter, som er billigst og ikke mindst lettest at udskifte, er det altid en interessant komponent at eksperimentere med. 

Selv de dyreste dæk kan, i forhold mange high end cyklers pris, erhverves forholdsvist billigt. Dæk er dog en sliddel. Endda en sliddel som for de mest uheldige nogle gange ikke holder længere end til det første sving henne af vejen, og det gør ekstra ondt at have brugt mange penge på et ekstra hurtigt dæk. Så derfor kan det stadig rende op i flere tusinder af kroner, hvis du er uheldig, i løbet af en sæson.

De fleste overvejelser, når cyklen skal monteres med nye dæk, består af, hvilke egenskaber du vægter højest, og hvor du eventuelt er villig til at indgå kompromis. For dæk er der overordnet seks kvaliteter som er i spil, hvor nogle er en direkte følge af hinanden, mens andre

Læs hele Velomore digitalt

Årsabonnement 425 kroner

Consent
Consent(Required)

Denne artikel er forbeholdt abonnenter af Velomore.
Allerede abonnent?

Log in