11.05.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Solveig Høgh Larsen

Guide: Undgå myggestik i skoven

Det varme og fugtige vejr er optimale forhold for myg, og 2022 kan gå hen og blive et voldsomt myggeår. Det er næppe breaking news for dig, der allerede har været ude og cykle i skoven. Sæsonen for myggestik strækker sig fra maj til august, og specielt i de tidlige morgentimer og om aftenen, er der risiko for at få myggestik. Få tips til at undgå, at blive stukket på farten.

Dæk huden til

Det bedste er at dække kroppen med tøj, så myggen ikke har et sted at stikke. Løst tøj er det bedste, da det gør det sværere for myggen at stikke igennem. Stramt cykeltøj, vil for en myg, være som at stikke igennem tyk hud. Det er dog langt fra de fleste, der har lyst til at køre mountainbike i sommervarmen dækket til fra top til tå. Heldigvis findes der eget lækkert cykeltøj på markedet, der både kan sikre tildækning og god åndbarhed.

Brug myggemiddel

Myggemidler kan også være nødvendigt at have med på tur. Brug dem med omtanke, og vælg myggemidler, som er godkendt af miljøstyrelsen. Du kan læse mere om myggemidler på miljøstyrelsens side om myg. Brug kun myggemidler de steder, hvor myggene kan komme til. Det er især hænderne, nakke, pande og ankler.

Undgå stik ved stop

Myg kan godt lide varme, vindstille og fugtige omgivelser, så hvis du vil undgå for mange myggestik, skal du undgå at holde pauser i nærheden af søer eller vandhuller –specielt om aftenen. En åben bakketop er et mere optimalt pausested. Hvis du træner sammen med andre, er der ofte flere hyggepauser. Her kan det være nødvendigt at ty til myggebalsam.

Svend sved

Myg tiltrækkes af lugt, så hvis du er aktiv og sveder på en varm dag, kan du risikere at tiltrække myg. Det er svært at ændre på mængden af sved på en cykeltur en varm sommerdag. Men sveder du meget, kan det være ekstra vigtigt, at du overvejer, hvor du holder pause i skoven samt hvad tidspunkt på dagen du kører.

Andre insekter

Du kan også risikere at støde ind i hvepse og bier i faren. De kan blive fanget i din cykeltrøje eller inde i hjelmen hvis du er uheldig. Lyn cykeltrøjen godt op i halsen, og gå ikke i panik, hvis der flyver noget ind under hjelmen. Panik øger risikoen for styrt. Du kan undgå Fluer og andre insekter i øjnene ved at bruge cykelbriller. Cykler du en aftentur, er der ofte særligt mange insekter i luften, så her kan cykelbriller uden farve være brugbare.