Hold foreslås sanktioneret for doping
Det er så ikke AICGP holdorganisationen, det vil sige den officielle arbejdsgiverforening, men den mindre MPCC, der står for ’Movement for Credible Cycling’ (bevægelsen for troværdig cykelsport, red.).
Medlemmerne er AG2R, Bretagne-Schuller, Cofidis, Europcar, FDJ, Garmin-Cervélo og Skil-Shimano, hvorfor der er en vis frankofil dominans. MPCC har et forslag, der skal gøre det mindre attraktivt at hyre tidligere dopere.
MPCC foreslår, at UCIs licenskommission ikke må beregne de tidligere doperes verdensrangliste point med i ’sportslig værdi’ ved ProTeam ansøgninger de første 2 år, at en tidligere doper er tilbage efter udstået karantæne.
Det er helt sikkert inspireret af Riccardo Ricco, hvis point sikrede Vacansoleil-DCM en ProTeam licens, og efterfølgende viste sig stadig at dope på grund af et temmelig mislykket forsøg på gør-det-selv blodtranfusion. For på den måde reduceres de tidligere doperes markedsværdi sig helt naturligt.
Tillige vil MPCC have op til 4 års karantæne, når der er tale om dem, der tester positivt for de kraftfulde substanser såsom CERA, EPO, bloddoping og væksthormoner, hvilket er på linje med, hvad nogle ryttere og UCI har givet udtryk for.
Hensigten med forslagene er, at det endnu mindre skal kunne betale sig at være dopet, for holdningen er den, at en karantæne på 2 år er kort nok til at business casen holder vand. For den dopede rytter kan nå at vinde meget inden en eventuel positiv test og tjene tilstrækkeligt med penge til, at det ikke mærkbart nok at sidde efter i 2 år.
Tillige har idrætsfysiologer luftet teorier om, at langtidseffekten af de kraftfulde substanser rækker mere end et par år, hvorfor det ydelsesmæssigt måske også kan betale sig at være dopet.