17.03.2011
Test Test

Hold og ryttere boykotter UCI

Eftersom AIGCP repræsenterer holdene og CPA rytterne siger det sig selv, at mødet med de manglende interessenter ikke reelt er beslutningsdygtigt. For der er flere grunde til fraværet blandt andet UCIs beslutningsprocesser.
– Et af vores ønsker er at hjælpe med måden at organisere cykelsporten på. Vi kan ikke være effektive, når vi ikke er inviteret til den slags møder. Ved at være inviteret og alligevel ikke komme med i løbet af få dage til møderne er det uacceptabelt, skriver AICGP i en pressemeddelelse.
Forbuddet mod raceradioer er den UCI beslutning, der har fået bægeret til at flyde over, idet holdene allerede var utilfredse med manglende informationer om, hvordan de blev vurderet med hensyn til ProTeam licenser af UCIs licenskommission. Derfor skruer holdene nu bissen på.
– Såfremt raceradioer ikke er tilladt fra den 1. maj, har alle hold underskrevet en aftale om, at vi ikke deltager i Tour of Beijing, som er cykelsportens eneste løb, der er markedsført af UCI, skriver AIGCP.
Raceradioer er nemlig kun tilladt i UCI World Tour løbene, det vil stort set sige monument klassikere og de 3 store etapeløb. Netop Tour of Beijing er et prestigeprojekt for UCI af hensyn til globaliseringsstrategien og for Kina som et symbol på at være en stormagt som verdens andenstørste økonomi.