08.03.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2024/08/448247394_1004692921660478_4132501343240402392_n.jpg Velomore

Ingen sæsonstart uden ”En Forårsdag i Hell-singør”

Søndag den 10. april køres et af forårets mest traditionsrige motionscykelløb. Et løb, der for alvor har vundet gehør blandt både licensryttere, supermotionister og almindelige motionister.

Med mere end 10 år på bagen – 13 år for at være helt præcis – er ”En Forårsdag i Hell-singør” det ældste motionscykelløb af sin slags på den danske løbskalender. Et løb, der forener kvaliteterne fra de kendte forårsklassikere og således byder på såvel asfalt som grus og skovstykker samt ikke mindst brosten.

Terrænet er området nord for Helsingør op mod Hornbæk, og her finder man blandt andet et stykke af Christian den 4’s gamle brostensbelagte Kongevej, der gik mellem Helsingør og Hillerød. Desuden er der udfordringer i form af korte, men ganske skrappe stigninger, som to gange bringer rytterne op over de stejle kystskrænter langs Nordre Strandvej.

Flere eks-proffer har været i ilden

”Det er et løb, der byder på lidt af hvert, og blandt andre Frank Høj, der har deltaget i løbet flere gange, er begejstret for dets topologi”, siger løbsansvarlig Henrik Malmgreen fra den arrangerende klub CK Kronborg. Blandt de øvrige deltagende eks-proffer kan nævnes Lars Michaelsen, Jesper Worre samt Søren Lilholt, og i 2019 var Michael Mørkøv gæst.

Da CK Kronborg i sin tid lancerede konceptet, slog det straks an, blandt andet fordi mange landevejsryttere, der ellers ikke kunne drømme om at sætte sig op på en mountainbike, følte sig tiltrukket af de udfordringer, som det varierede og meget forskelligartede under lag byder på i løbet af den 39 km. lange rundstrækning.

I 2022 udgaven af løbet har man fornøjelsen af at byde velkommen til Cycling Academy, der er et helt nyt U19 team med rødder i Ordrup CC samt CK Fix Rødovre. (Foto: Kurt Jørgensen)
Over årene har En Forårsdag i Hell-singør haft flere eks-proffer på startlisten. Blandt andre kan nævnes Frank Høj, Lars Michaelsen, Jesper Worre samt Søren Lilholt, og i 2019 var Michael Mørkøv gæst.  (Foto: Kurt Jørgensen)

Er stadig et ægte landevejsløb

”Siden er gravel også blevet populært, men jeg synes, vi har formået at bevare charmen i løbet, som stadig er et ægte landevejsløb, hvor der gås til stålet. Alt efter vind og vejr, samt underlagets beskaffenhed, kommer de hurtigste licensryttere og supermotionister i mål i en tid lige omkring de 2 timer for 78 km.”, siger Henrik Malmgreen videre.

I den første udgave stillede mellem 70 og 80 ryttere til start, men i dag plejer deltagerantallet at ligge mellem 400 og 450, og førstepræmien er blevet et attraktivt samlerobjekt. Det er ikke en brosten, men inspirationen fra Paris-Roubaix er tydelig. Det er nemlig et stykke sandstensornamentik, der tidligere har prydet Kronborg Slot.

(Foto: Kurt Jørgensen)

Få et stykke Kronborg med hjem

”Slottet undergår løbende renovering, og i samarbejde med Slots- og Ejendomsstyrelsen samt en lokal murermester får vi hvert år stillet et stykke til rådighed til vinderen af henholdsvis herre- og dameklassen”, fortætter Henrik Malmgreen, idet han føjer til, at det er en ”pokal”, som er med til at gøre løbet helt specielt.

”En Forårsdag i Hell-singør” er blevet en tilbagevendende tradition, der ligeledes markerer sig i lokalsamfundet. Derfor er man i CK Kronborg glad for, at det er lykkedes at få et samarbejde med Helsingør Kommune, der gør det muligt at have stævneplads på Kulturhavn Helsingør. Her går masterstarten søndag den 10. april kl. 09.30.

Deltagelse

Tilmelding sker her: 

Du kan læse mere om løbet på hjemmesiden eller på arrangørernes facebook

Velomore stiller naturligvis også til start, og du vil senere kunne læse en beretning på vores hjemmeside. Der vil også være mulighed for at vinde startnumre til “En Forårsdag i Hell-singør”, så hold øje med vores facebook-side, ligesom du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev på hjemmesiden. Så er du altid sikker på at få seneste nyt serveret til din inbox.