23.03.2011
Test Test

Ingen UCI World Tour point til Quick Step

Faktisk er det blevet til 2 sejre, men de hører ikke til dem, der er så tydeligt mejslet i hukommelsen som Philippe Gilberts sejr i Strade Bianche, det vil sige arvefjenden eller Matt Goss’ Milano-San Remo sejr.
– Jeg kan huske tilbage i 2001, da vi var i en lignende situation, og vi endte med at tage hele podiet til Paris-Roubaix. Døm os ikke, før alle klassikerne er kørt, siger team manager Patrick Lefevere til Cyclingnews.
Der er så flere årsager til den dårlige start. For det første er der budgettet, da holdet sidste år ikke kunne vide, at man ville få stærke investorer bag sig. Tillige udløber kontrakten med hovedsponsoren i 2011, og derfor kunne der ikke tilbydes mere end 1-årige kontrakter.
– Selvfølgelig tror vi på os selv, men vi arbejder så hårdt vi kan. Jeg har altid prioriteret kvalitet højere end kvantitet. Jeg tror ikke på, at vi er et af de stærkeste hold, for det er svært at slås mod hold, hvis budgetter er 50% højere end vores. Hvis nogen har 35 millioner kr. mere, kan de gøre en forskel, siger Patrick Lefevere.
Derfor finder man ikke længere den dobbelte Flandren Rundt vinder Stijn Devolder, og flere stærke hjælperyttere mistede holdet også. Så skal det med, at Quick Step var usædvanlig uheldige med frafaldet i Paris-Nice.
Men hvis Tom Boonen vinder Flandren Rundt eller Paris-Roubaix har Quick Step reddet sæsonen, og al kritikken vil forstumme. Så skal det heller ikke glemmes, at holdet råder over ryttere som Jerome Pineau, Gerald Ciolek, Gert Steegmans og Sylvain Chavanel, som kan slå til længere henne på sæsonen.