07.01.2011
Stig Cornelius

Jakob Fuglsang i nøglerolle til Touren

For i kampen om Tour podiet har holdet et ekstra es i trikotlommen ved at holde ham fremme i klassementet. Taktisk står holdet stærkere ved, at Jakob Fuglsang enten hjælper brødrene Schleck i finalerne på bjergetaper. Eller han angriber, og de andre klassementsryttere er tvunget til at følge ham med brødrene Schleck på hjul.

– Tiden, da Jakob var hjælperytter, er forbi. Han skal i år være et kort, vi kan spille ud sammen med Andy og Fränk, og netop derfor har jeg også valgt at tage ham af holdet til Giro d’Italia, hvor han egentlig skulle være vores trumf, siger sportsdirektør Kim Andersen til Politiken.

For ligesom andre hold mener Team Leopard-Trek, at der ikke er tid til at restituere ordentligt mellem en bjergrig Giro rute og Touren. Jakob Fuglsang ser positiv på sin nye rolle.

– I mit stille sind drømmer jeg da om, at jeg allerede i år kan køre en top-10-placering hjem i Touren, og under alle omstændigheder får jeg nu chancen for at satse på klassementet væsentligt tidligere, end jeg havde regnet med. Egentlig havde jeg stilet efter, at jeg skulle lave et topresultat i Giroen i år, men da Kim kom med dette forslag, var jeg straks varm på det. Umiddelbart kan det måske se mærkeligt ud, at jeg efter sidste år at være blevet nr. 50 med et minus på over to timer pludselig skulle kunne nære forhåbninger om at slutte mellem de bedste. Men det handler jo om, at jeg ikke længere skal tænke på først at slide hårdt i den indledende fase af etaperne og så ellers koncentrere mig om at spare kræfter til den følgende dag, siger Jakob Fuglsang til Politiken.

Yderligere kan Jakob Fuglsang køre gode enkeltstarter, og det taler for, at han kan holde sig fremme i klassementet. Anders Lund er også allerede nu at være på bruttolisten til at køre Touren.