12.01.2011
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Hans Plauborg

Jürgen Van den Broeck vil på podiet i Paris

Jürgen Van den Broeck overraskede det meste af cykelverdenen ved at blive nummer fem i sidste års Tour de France. Men en femteplads er ikke godt nok for den unge belgier.

– Jeg vil meget gerne på podiet i Paris. Og jeg tror jeg kan forbedre mig så meget, at jeg kan følge de bedste i bjergene, siger van den Broeck til Cykelmagasinet på træningslejren på Mallorca.

At van den Broeck er ekstremt opsat på at blive den første helt store belgiske etapeløbsrytter i mange år viser også han indstilling til træningen. Cykelmagasinet var med på dagens næsten 6 timer lange træningstur i bjergene på Mallorca, hvor Van den Broeck måtte overbevises af sine sportsdirektører om, at det måske ikke var en god ide at køre op ad Puig Major (Mallorcas højeste bjerg) to gange på samme træningstur allerede i begyndelsen af februar.

– Van den Broeck er fantastisk talentfuld, men han bliver nogle gange for ivrig og nervøs, siger Fabio.

Han mener, at Van den Broeck frem for alt skal finde større mental ro, hvis han skal på podiet i Paris.

– Jeg tror, han har de fysiske forudsætninger til at køre lige op med f.eks. Andy Schleck. Men den mentale ro og selvsikkerhed er mindst lige så vigtig. Derfor er det meget vigtigt for ham, at han har veteranen Mario Aerts ved sin side. Han er det mest rolige og afbalancerede menneske i verden, og kan afstresse Van den Broeck, siger Fabio om vinderen af Fleche Wallone i 2000.