18.04.2015
Anders Solgaard

Kamp blev treer i Frankrig

Dagens etape af Loir et Cher var med en dansker i hovedrollen. Alexander Kamp fra Team ColoQuick var inden etapen placeret på 12. pladsen, og det var han fast besluttet på at ændre. Kamp gik i udbrud fra kilometer 0 sammen med 3 andre. Udbruddet blev kontrolleret af feltet, og blev aldrig større end 4 minutter.

Efter 150 km af de 170 var udbruddet nede på 3 mand, og forspringet skrumpet til 40 sekunder. Det fik Kamp til at angribe og på egen hånd holde feltet stangen. En umulig opgave og vinderen fra sidste weekends A-løb i Hjørring blev hentet med 10 km til mål.

Han holdt sig dog fremme og blev nr. 3 i spurten bag løbets førende rytter Romain Cardis, der vandt sin 3. etape i løbet. Kamp præstation fyldte sportsdirektør Ricky Enø med begejstring, da Cykelmagasinet fangede ham efter etapen.

– Det er noget af det vildeste jeg har set! Kamp sidder jo i udbrud i 160 km på en kuperet rute, for så at blive nr. 3 i spurten. Det er en fantastisk præstation, der bare viser, at han er vanvittig stærk. Det han laver derude er så imponerende!

Holdets mål inden løbet var en etapesejr, og den skal komme på løbets sidste etape, der køres søndag.

– Vi kan nok desværre ikke nå at vinde førertrøjen, for holdet der fører er vanvittige stærke, men vi går efter at vinde en etape. Det var vores mål inden løbet, og vi har været tæt på flere gange med Kamp. Han er virkelig stærk, og holdet ofrer sig så flot for ham, så det er super dejligt at se. Det er et kort criterium imorgen, hvor der er en stejl bakke på, så det skal nok blive hårdt. Men vi er optimistiske, og tror på det i morgen, slutter Enø.