28.12.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Kasper og Nicklas vandt drømmetur til Bike Kingdom

Kasper og Nicklas vandt vores konkurrence om en drømmetur for 2 til Bike Kingdom i Lenzerheide. Vi var med på hjul af vinderholdet.

Kasper og Nicklas vandt Velomores drømmetur til Bike Kingdom i Lenzerheide, lavede et par til en trio og fik fire fantastiske dage i sporet, selvom vejret mere havde snert af sent efterår end sommer. Tilbage i juni afholdte vi en konkurrence, hvor to heldige læsere kunne vinde en drømmetur til det schweiziske MTB-kongerige Bike Kingdom i Lenzerheide.

Silkeborg-riders Kasper Sønderup og Nicklas Riisager Nielsen var de heldige vindere af drømmeturen, og lokkede en tredje makker – Casper Bøgelund – med. Selvom Arosa Lenzerheide området i Schweiz ofte er kendetegnet med stabilt og solrigt sommervejr, er det i bjergene altid omskifteligt.

For de tre gutter betød det, at de ramte den eneste større storm i sommermånederne med +100 mm nedbør, samt sne helt ned til 2.200 meters højde, hvilket mere sender tankerne hen i nærheden af november. Vi havde fornøjelsen af en våd dag i sadlen i Bike Kingdom sammen med Kasper, Nicklas og Casper, og tog efterfølgende en snak om deres oplevelser dernede.

Velomore (VM): Hvordan vil I bedst beskrive jeres tur til Bike Kingdom?
Kasper Sønderup (KS):
Casper bliver spulet med slangen fra cykel- vasken for at få mudderet af. Vandet gør ikke noget, da vi i forvejen er drivvåde fra inderst til yderst, efter at have cyklet i Lenzerheides Bike Park på en dag, hvor der er kommet cirka 70 mm regn alene. Førstedagen bliver brugt på den blå linje i Bike- parken, som består af cirka fire kilometers lækkert flow.

Vi skal ikke træde meget i pedalerne hverken ned eller op, og gondolliften bringer os flittigt de 411 højdemeter op til, hvor sporet atter starter. Oplevelsen minder mest af alt om at køre på ski. Ovenstående beskriver meget godt det meste af vores fire fantastiske dage i Bike Kingdom. Turen er den fedeste enkeltstående ting vi har prøvet siden vi begyndte at køre MTB, og planlægningen af en tur derned igen er allerede på tegnebrættet.

VM: I blev ramt af noget helt usædvanligt vejr – hvordan tacklede i det?
KS:
Regn, blæst samt sne højere oppe betød, at det kun var liften op til Bike Parken, der var åben de første dage. Her kørte vi tre ud af de fire linjer der er. Dertil prøvede vi også kræfter med en XC-linje, der var tilgængelig fra foden af liften. Det betød, at vi havde masser af spor at køre de første par dage trods vejret. Og da det ustadige vejr fortsatte, lånte vi E-bikes på tredjedagen, hvilket åbnede området mere op for os uden liftene.

Netop vejret satte desværre begrænsninger for nogle af de helt storslåede ruter, der er i området – Dark Side of the Moon, The Great White, Bear Mountains m.fl., og vi er derfor nødt til at komme tilbage for at få krydset ruterne af på vores bucket list. Vi fik dog en lille teaser på vores fjerde og sidste dag, da mere af området åbnede op, og vi fik kørt fra toppen af Piz Scalottas i 2.323 meters højde, på nogle spor der virkelig testede grænser af – positivt ment.

VM: Hvad overraskede jer mest ved at cykle i Lenzerheide?
KS:
At schweizisk lov tillader cykling på alle hiking-ruter og vandrestier, hvilket åbner op for en masse naturlige single trails i området. Det giver virkelig mange kilometer tilgængelige spor – faktisk over 900 i alt. Men ellers levede Bike Kingdom fuldt op til det vi forventede med storslåede bjerge og mange højdemeters nedkørsler. Som en lille ekstra detalje synes vi, at det er fedt at alle bybusserne, der forbinder de små alpebyer, har bike racks bagpå!

VM: I blev indlogeret på det minimalistiske og moderne Revier Mountain Lodge lige ved liften – hvordan fungerede det?
KS:
Udover at hotellet var udfordret på tørrefaciliteter til vores våde sko og tøj, så er det et klasse bike hotel med et dejligt imødekommende og super hjælpsomt personale. Værelset var genialt designet med et kæmpe vindue, som gav udsigt ud over søen og op ad bjergsiden med Piz Scalottas. Dertil har de gode faciliteter til opbevaring af cykel.

Og så er det ideelt at Epic Bike Shop ligger i hotellets stueetage, ligesom der ligger endnu en butik og værksted kun 50 meter væk. Luke fra Epic er desuden en super cool fyr, der hjalp os med lån af E-bikes samt køb af grej. Han har desuden nogle dygtige guider ansat som var med til at give os nogle fede ture, vi ikke selv kunne have fundet selv.

VM: Hvordan adskiller MTB i Schweiz sig fra dét, I har prøvet før?
KS:
Ingen af os havde tidligere cyklet i udlandet, så det var en unik oplevelse i sig selv. Og det har været en tilsvarende super oplevelse at prøve lange flow- og single trails over flere kilometer, hvor det næsten ikke er nødvendigt at træde i pedalerne. Og i den anden retning var det også fedt at prøve stejle opkørsler over meget korte distancer, hvor man må hive efter vejret pga. de mange højdemeter. Det er stærkt vanedannende.