09.02.2011
Test Test

’Kobra’-kur skyld i sygdom?

Riccardo Riccos pludselige sygdom kan skyldes en mislykket blodtransfusion i hans hjem.
– Overfor sin hustru (Vania Rossi, red.) erkendte han, at han havde lavet en blodtransfusion med blod, der havde ligget i køleskabet i 25 dage, siger en læge, der har behandlet på hospitalet til Gazzetta dello Sport.
Helbredsproblemet kan være opstået af, at blodposen er blevet opbevaret for dårligt. I hvert fald har det italienske politi nu fået kopier af Riccardo Riccos journal ifølge ANSA. Udover over en livslang karantæne risikerer Riccardo Ricco også en dom på mellem 3 og 4 år på grund af den italienske antidopinglovgivning.
En ting er, at Riccardo Ricco selv tager risici med sit helbred, men noget andet er sidste års fordeling af ProTeam licenser. Den var baseret på ansøgernes sportslige værdi, der var givet af rytternes præstationer, og der nød Vacansoleil-DCM godt af Riccardo Riccos point.
Såfremt det skulle vise sig, at Vacansoleil-DCM har fået sin ProTeam licens på baggrund af ’beskidte’ point, er der nogle hold som blandt andet Team Geox-TMC og i Frankrig, der banker hårdt i bordet.
For Riccardo Ricco fik i 2008 en karantæne på 20 måneder på grund af, at han testede positiv for CERA undet Touren ligesom sin daværende holdkammerat Leonardi Piepoli. Han vendte tilbage på Flaminia Ceramica holdet i 2010, hvor han købte sig ud af sin kontrakt. For derefter at skrive kontrakt med Vacansoleil-DCM i 2010.