03.03.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Velomore

Kør med en tidligere Tour-vinder

Torsdag den 24. marts er der præcis 100 dage til Tour de France-feltet rammer Odsherred, og i den anledning har du mulighed for at komme ud at køre med den tidligere Tour-vinder Carlos Sastre

Hos enhver holdejer lever drømmen om at føre en rytter til tops i Tour de France. Bjarne Riis og Team CSC var stærkt på vej i flere omgange, først med Tyler Hamilton og Ivan Basso, siden med brødrene Schleck som stærke outsidere. Men da det endelig lykkes for Riis at vinde verdens største cykelløb, var det med en mand, som ingen for alvor troede kunne magte den opgave.

Carlos Sastre er til dato den eneste rytter, som på et danskejet hold har formået at vinde Tour de France, da den nu 47-årige spanier i 2008 udnyttede alle konkurrenternes taktiske rådvildhed på sagnomspundne Alpe d’Huez. Smukkere kunne det sådan set ikke gøres.

Og nu får du muligheden for at komme ud at køre med den tidligere Tour-vinder, når han lægger vejen forbi Danmark og Odsherred, som årets Tour de France passerer

Carlos Sastre vil torsdag den 24. marts cykle en del af 2. etape i årets Tour de France, som går gennem Odsherred. Ruten er godt 30 km. lang og indeholder alle tre bjergspurter fra årets Tour de France – Asnæs Indelukke, Høve Stræde og Kårupbakken. Starten går fra Hjemmeværnsgården i Høve kl. 13.00, og alle er velkomne til at deltage.

Prøv kræfter med Tourens første bjergspurter

 – Siden jeg startede på Team CSC i 2002 har Danmark været mit andet fædreland, og jeg glæder mig til at komme tilbage, hver gang lejligheden byder sig, siger Carlos Sastre.

Besøget er arrangeret af Geopark Odsherred og VisitOdsherred som en del af forberedelserne til årets Tour de France, hvor Odsherreds kuperede istidslandskab lægger stigninger til de første bjergspurter. Direktør for Geopark Odsherred, Morten Egeskov, ser frem til at give alle mulighed for at cykle disse bjergspurter sammen med Carlos Sastre, som ikke alene vandt Tour de France i 2008, men også den prikkede bjergtrøje samme år.

 – Det er et af cykelsportens helt store navne, som kommer til Odsherred. Carlos Sastre har vundet Tour de France, vundet bjergkonkurrencen i Tour de France, været på podiet i Giro d’Italia og Vuelta a España, og har vundet etaper i alle tre løb. Jeg kan ikke forestille mig end bedre måde at markere, at der kun er 100 dage til Tour de France besøger Odsherred, siger Morten Egeskov.

Foruden træningsturen den 24. marts, vil Carlos Sastre deltage i Geopark Bjerg Grand Prix den 14. august, hvor ruten langt hen ad vejen er identisk med Tour de France-ruten. Carlos Sastre vil den 14. august køre to omgange, svarende til 75 km., og vil før og efter opholde sig i løbets start- og målområde.

Foto: Cor Vos