26.02.2011
Andreas Ø. Pedersen

Lars Bak ændrer sæsonfokus til klassiker

De belgiske forårsklassikere indledes lørdag med Omloop Het Nieuwsblad, hvor danske Lars Bak er en af tre danskere, som udgør det danske islæt. For Baks vedkommende har han i denne sæson lagt sit fokus på forårsklassikerne, så han vil gerne sidde med fremme i et løb som Paris-Roubaix, hvor han sidste år blev nummer 21 efter Fabian Cancellara, der suverænt vandt.

– Jeg har valgt at lægge mit fokus på forårsklassikerne i år. Det er gået godt i Paris-Roubaix de sidste par år, jeg har en drøm om at slutte i top 10 i det løb, og det mener jeg også er muligt, siger Bak til Sporten.dk.

– Sportsdirektørerne har sagt til mig, at de gerne ser jeg vinder cykelløb. Og det vil jeg gerne, men som jeg også sagde til dem, har de altså også købt og brugt mig til det hårde føringsarbejde på vegne af Mark Cavendish. I mange af de etapeløb, jeg kørte sidste år, sad jeg og førte fra første dag.