19.04.2011
Andreas Ø. Pedersen

Lars Bak til start i Grand Prix Herning

Lars Bak, der så sent som i forrige weekend var en af de mest markante ryttere i verdens måske hårdeste endagscykeløb – Paris-Roubaix og som samtidig blev en meget flot nr. 5, vil være én af rytterne, der deltager i Grand Prix Herning via det danske landshold.
– Selv om det ikke sker så ofte længere, glæder jeg mig altid til at køre i Danmark, så motivationen er i top. Jeg skal også erkende, at glæden ikke bliver mindre af, at deltagelsen sker i det største danske endagsløb – Grand Prix Herning –, og jeg ser frem til at skulle prøve kræfter med de støvede grus- og jordveje i og omkring Herning, så selv om jeg ikke har mit eget hold med til løbet, tror jeg stadig på, at min egen styrke kan komme mig så meget til gode i dette specielle terræn, at jeg – med det held et sådant løb også kræver – vil kunne være blandt de sidste i finalen, når løbet skal finde sin afgørelse, udtaler Lars Bak.
– Samtidig glæder jeg mig til igen at skulle kæmpe i Danmarks stærkeste cykelby – Herning, hvilket både tilstedeværelsen af dette løb – Grand Prix Herning –, Herning Cykle Klubs gadeløb – Handels-banken Gadeløbet i august -, og sidst men ikke mindst offentliggørelsen af, at Herning skal være værtsby for næste års start af Giro d’Italia i Danmark, er et tydeligt bevis på, slutter Lars Bak.
Grand Prix Herning, der i 2011 er 200 km, vil i lighed med tidligere år blive afviklet i og omkring Herning, ligesom løbets karakteristika med ca. 30 kilometer grus-, sand- og skovveje samt cykelstier bevares.