Lazer Strada
05.07.2022
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Nikolaj Hebsgaard

Velomore tester Lazer Strada KinetiCore

Er du på jagt efter en god all-round hjelm med sikkerhed i topklasse og til en skarp pris, er Lazer Strada med KinetiCore lige noget for dig.

Lazer Strada KinetiCore er et rigtig godt bud på en god og vel ventileret all-round hjelm, der særligt udmærker sig med det indbyggede og panterede sikkerhedssystem KinetiCore.

KinetiCore er Lazers eget sikkerhedssystem, som består af EPS skumblokke indbygget i hjelmen med det formål, at kontrollere hvordan hjelmen absorberer slag ved styrt eller kollisioner. Således udgør skumblokkene KinetiCores Controlled Crumple Zones, der er kegleformede deformeringszoner hvis formål er at lede energien ved direkte og roterende kollisioner væk fra kraniet og ud i hjelmen. At KinetiCore-teknologien er bygget ind i hjelmen betyder, at Lazer har kunne designe hjelmens udseende ud fra egne ønsker og specifikationer, og på den måde samtidig forbedre luftgennemstrømningen og reducere hjelmens vægt.

Hjelmen er desuden udstyret med ScrollSys, et oversize spænde bagerst på hjelmen der er let at justere. Det gør hjelmen let at justere on the go, uanset årstiden. Et lille nakkespænde kan være svært at justere med handsker eller kolde fingre, men med spændet på toppen af hjelmen har Lazer fundet en smart løsning på det problem, som samtidig ikke ødelægger hjelmens udseende. Fordelen ved ScrollSys systemet er, at det holder hovedparten af hjelmens masse væk fra hovedet, hvilket igen øger hjelmens ventilation og giver plads til langt hår eller hestehaler.

På landevejen
Selvom den testede størrelse L umiddelbart synes stor ved første øjekast, er hjelmen overraskende let når man får den i hånden. Hagespændet bøvlede jeg en smule med at få indstillet korrekt, men når først det er gjort og spændet bagerst på hjelmen er rettet til, sidder Lazer Strada dejlig behageligt på hjelmen.

Tiltrods for at ventilationskanalerne hverken er specielt store eller særligt mange, bevæger luften sig godt igennem hjelmen og man føler på intet tidspunkt at man er ved at koge i det danske forår eller forsommer, da kanalernes placering yder rigeligt med komfort.

Læs også: Lazer’s helt nye teknologi – KinetiCore

Hvorvidt KinetiCore beskytter kraniet og hjernen bedre end andre systemer har vi ikke testet. Det er umuligt for os medmindre vi er villige til at risikere liv og lemmer. Så her må vi ty til Virginia Techs hjelm rating, som er the golden standard indenfor test og vurdering af hjelmes sikkerhed.

Virginia Tech vurderer således Lazer Strada KinetiCore til en 5 stjernet rating, hvor Lazer Strada performer over gennemsnittet for 5 stjernede hjelme.

Facit
Lazer Strada KinetiCore er en komfortabel og sikker hjelm. Tilmed med et yderst tilgængeligt prisskilt, hvilket gør den ideel som all-round hjelm til hverdags motionisten eller de ture, hvor aerohjelmen får lov til at blive hjemme i skabet.

Info
Størrelser: S (52-56)cm, M (55-59)cm, L (58-61)cm og XL (61-64)
Farver: Mat sort, flash gul sort, hvid, mat titanium, rød, mat blå grå, mat mørgegrøn, lys blå
Vægt: 290 gram
Pris: 700 kroner
Info: https://www.lazersport.com/dk