LLOYD
03.06.2022
Peter Hebsgaard

LLOYD #VELO1

Pendling til og fra arbejde er for de fleste blevet hverdag og netop derfor har LLOYD skabt en moderigtig sneaker, der får dig til at køre længere på en opladning.

I et moderne og ergonomisk korrekt design, er #VELO fra LLOYD lavet til at kunne bruges gennem hele dagen. Udseendet minder om en almindelig sneaker, men i virkeligheden er det en cykelsko i forklædning.

I hjertet af skoen gemmer sig en power transmitting core kulfiberkerne, som er udviklet til at sikre optimal kraftoverførsel fra sko til pedal. Med en SaS 2-vejs indersål garanterer den samtidig for komforten når du går.

Derudover har skoens slidbane en pedalgrebszone, der hjælper med at holde den korrekte fodposition på cyklen og samtidig sørger for, at foden ikke glider af pedalen. Sidst men ikke mindst er skoen udstyret med diskrete reflekser, for at øge trafiksikkerheden på turen til og fra arbejde, som alle kan gemmes væk efter behov.

På vejen
Undertegnede har testet skoene i en travl hverdag, hvor der dagligt er blevet cyklet til og fra arbejde på en el-cykel med flade pedaler. Umiddelbart mærker man straks den markant forbedrede kraftoverførsel fra tråd til pedaler, sammenlignet med almindelige, blødere og mere fleksible tennissko og sneakers.

Og det i sådan en grad, at jeg i testperioden har formået at få flere kilometer ud pr. opladning, alene ved mindsket spil af energi mellem rytter og cykel, hvilket jeg tilskriver den innovative transmitting core som LLOYD er udrustet med. Udover skoens stive kerne, hjælper slidsidens pedalzone desuden med korrektplacering af skoen, som man visuelt hjælp til, når man sidder i sadlen.

#VELO1 er i testperioden blevet udsat for vind og vejr, samt salt på cykelstierne og en aktiv hverdag som børnehavepædagog. Overfladen er vandafvisende i sådan en grad, at der skal mere vedvarende regnbyger til, før man får våde føder. Men skoen er faktisk behagelig gennem en lang arbejdsdag, også selvom de umiddelbart er tungere end den typiske tennissko eller sneaker. Man vender sig dog hurtigt til den ekstra vægt.

Udover den testede #VELO1, som kun er en herresko, kommer skoen også i en #VELO2 til kvinder.

Facit
Alt i alt er LLOYDs #VELO1 en overraskende behagelig sko, som man sagtens kan have på en lang og aktiv arbejdsdag. Største gevinst er dog de ekstra kilometer på cykelbatteriet, som var en mærkbar forbedring i forhold til almindelige sko.

Pris: 1600 kr
Mere info: www.lloyd.dk