05.08.2023
https://velomore.dk/wp-content/uploads/2022/01/Velomore-logo_rund.png Alexandre Beguin

Velomore tester sommersæt fra MAD,ONE

MAD,ONE er Jakob Fuglsangs helt eget cykeltøjsbrand der er designet med udgangspunkt i den erfarne danskers lange erfaring fra WorldTouren.

MAD,ONE er et nyt brand på markedet startet af selveste Jakob Fuglsang og hans luxembourgske kone Loulou Fuglsang. Som navnet antyder, er det et ordspil på den berømte stigning Col de la Madone, der er en populær stigning blandt rytterne i Monaco og Nice området. Samtidig vil man også motivere motionister til at blive en “mad one”. Hvordan man bliver en ”mad one”, er formentlig op til fri fortolkning, men personligt forstår jeg det som at være en led karl eller stodder på rammen, der går i boks går først man klikket i pedalerne.

High-end cykeltøj

MAD,ONE er ikke til de prisbevidste. Det hører til i den dyrere ende af skalaen, men til gengæld sværger man til ikke at gå på kompromis med kvaliteten. Alt i sortimentet er skabt til at skulle bruges i mange timer ad gangen, og er designet med mange års World Tour-erfaring i bagagen, da Jakob Fulgsang selv står for at teste materialer og tilpasse designs med udgangspunkt i de krav han har til en cykeltrøje. 

Og allerede når man tager trøjen ud af indpakningen bemærker man allerede flere fede detaljer. For eksempel er koordinaterne til Col de la Madone indvævet i stoffet og der er speciallavede lommer til ens fedtede indpakninger fra brugte gels og barer, der normalt kan skabe et klamt mikroklima i ens elskværdige cykelklæder. 

På landevejen

Ved iførelse på landevejen er der flere ting, der gør sig bemærket. Trøjen sætter sig som en forlængelse af overkroppen og er utrolig aerodynamisk, uden at man får den til tider klaustrofobiske fornemmelse af trøjen, der kan føles kvælende og strammende. Især de små ‘silicone grippers’, som sidder som sugekopper ved ærmerne, sikrer et nice touch, og trøjen fastholdes i samme position ved overarmen. Halleluja for konsistente tan-lines! 

Trøjens åndbarhed gør, at den også fungerer glimrende på de varme sommerdage (selvom de har været svære at finde siden begyndelsen af juli måned). Luftstrømmen gennem stoffet holder mig kølig og tør selv på de mest udfordrende ture og fungerer som en pålidelig beskyttelse mod sved og varme. Det er skønt med en summer jersey, som ikke er badet i sved efter blot en halv times kørsel. 

Selvom trøjen kun er blevet luftet her i Danmark, så er jeg overbevist om, at den er virkelig velfungerende på de varme opkørsler i bjergene. Det ville også være underligt andet, med tanke på brandets tilblivelse og bagmænd. 

Det eneste minus, ud fra et æstetisk perspektiv, er dens elastiske bånd rundt om livet. Den lever op til formålet om at have trøjen konstant fastholdt, så man ikke behøver at korrigere på denne med jævne mellemrum. Den springer dog lidt for meget i øjnene, og jeg forstår ikke, hvorfor den ikke er lavet i en anden nuance af farvens trøje (i dette tilfælde rød), så den brede grå linje ikke bryder med resten af sættet. 

De mørke cykelshort er nogle af de bedste, jeg har kørt med. Materialet virker anderledes syntetisk end mange andre varianter. På trods af mine store og brede lår sammenlignet med mange toptrænede cykelmotionister, så er de nemme at få hevet på, og de brede skulderstropper sætter sig behageligt, så man ikke får følelsen af gnavende stof, der med tiden begynder at skære i ens skulderblade. 

På landevejen er det næsten som om, at jeg svæver på en sky af polstret lykke! De sidder perfekt på mine stænger, og den smidige pasform giver mig mulighed for at bevæge mig frit uden nogen gener. Deres, efter sigende, ergonomisk optimerede pude har stadig holdt mig fri for nogle former for smerte efter træningsture, og deres laserskårede kant sikrer en imod, at stoffet gnaver ind i knæhaserne. 

Ligesom trøjen er shortsene også gode mod varmen ved både at være resistente over for kulden, der kan komme i selskabet med et pludseligt regnskyl, men det sortfarvede tekstil overopheder heller ikke på en solskinsdag. Dermed lever produktet også op til sit navn som “heat bibs”. 

Alt i alt er MAD,ONEs cykeltøj en fryd for enhver seriøs cykelrytter. Komfort og kvalitet er i højsædet, men det forventer man også med et sæt til knap 3.500 DKK! 

Et ekstra lille plus er, at man skiller sig ud fra mængden af utallige landevejskrigere, der vanligt ruller afsted med fuldt Pas Normal- eller Rapha-sæt. Her har jeg endnu ikke set en anden med MAD,ONE-påklædning. 

Facit

Jakob Fuglsang er kommet virkelig godt fra land med sin nye satsning og der er ingen tvivl om, at MAD,ONE er cykeltøj til den selvbevidste cykelrytter, der går op i både stil og performance. Tøjet besidder nogle virkelig gennemtænkte detaljer, som kun er sjældent set ved andre brands. Bl.a. lommen til gelindpakninger er genial. Prismæssigt er branded helt på linje med andre high-end brands vi ser på de danske landeveje. Vi glæder os til at se mere til MAD,ONE på de danske landeveje.

Info

Vurdering: 5/5
Pris cykeltrøje: 180 euro (1.341 kr).
Størrelser cykeltrøje: XS – XL.
Pris cykelshorts: 210 euro (1564 kr)
Størrelser cykelshorts: XS – XL
Køb tøjet her: www.mad-one.cc