03.06.2022
Rasmus Søndergaard Frederiksen

Maria Ögn Gudmundsdóttir – islandsk gravelstjerne klar til Unbound Gravel

Den internationale gravelscene er i hastig vækst og på kvindesiden lyser en islandsk vulkan op. Velomore tegner her et portræt af Maria Ögn Gudmundsdóttir, der i weekenden indtager Kansas og Unbound Gravel.

Over de seneste år har gravelcykling været i konstant vækst i store dele af verden. I USA og Europa skyder det ene løb op efter det andet, og sporten tiltrækker i stigende grad tidligere og nuværende professionelle ryttere. Sidste skud på stammen i denne sammenhæng er Peter Sagan, der i den kommende weekend drager til Emporia i Kansas for at deltage i det amerikanske gravelløb, Unbound Gravel.

I Europa finder vi store gravelløb som La Traka, der køres i og omkring spanske Girona og islandske The Rift, der siden 2019 har tiltrukket ryttere fra hele verden. Gravelscenen på netop Island er som mange andre steder hastigt voksende, og vi har i den forbindelse talt med islandske Maria Ögn Gudmundsdóttir, der for mindre end en måned siden slog sit navn fast på den internationale gravelscene med en 3. plads i det stær

Læs hele Velomore digitalt

Årsabonnement 425 kroner

Consent
Consent(Required)

Denne artikel er forbeholdt abonnenter af Velomore.
Allerede abonnent?

Log in