25.02.2011
Test Test

Mere raceradio ballade på vej

Det samme skete på Mallorca tidligere i år, og da trak UCI sig ud, og ville hverken stå inde for sikkerhed eller anerkende løbsresultat. Ifølge den hollandske TV-station NOS vil minimum Rabobank starte med raceradioer, og det er UCI præsidenten ikke særlig glad for.
– Hvis det sker, er der ikke noget løb. Så trækker vi (UCI kommissærer, red.) os ud, og rytterne vil ikke være forsikrede, siger Pat McQuaid til NOS.
BMC har allerede nu meldt, at holdet er uenige med UCI om fornuften i at bruge raceradioer.
– Før i tiden (uden raceradioer, red.) var sportsdirektørerne nødt til at køre bilerne gennem hovedfeltet og rulle vinduet for at råbe instruktionerne til rytterne. Det kunne ske hvor som helst i hovedfeltet under løbet. Mange af nutidens ryttere og sportsdirektører har aldrig erfaret den skræmmende tid i løbene. Jeg gjorde, og situationerne var alt andet end sikre, siger BMC team manager Jim Ochowicz.
Samtidig har BMC så også meldt ud, at holdet ikke vil tage Het Niuewsbald som gidsel i uenigheden om raceradioer.
– Vi vil ikke ødelægge løbet ved at deltage i nogen former for negative tiltag. Men vi vil omgående bede UCI om et konstruktivt møde for at finde et kompromis, der kan passe alle parter, siger BMC team manager Jim Ochowicz.