29.01.2011
Test Test

Mere UCI bureaukratisk forvirring

Idet alle 18 ProTeam automatisk fylder godt i felterne til UCI World Tour løbene, skulle der skabes lidt flere mulighed for anden- og tredjedivisionsholdene, dvs. henholdsvis professionelle kontinentalhold og kontinentalhold. Og det betyder mindre råderum for løbsarrangørerne udenfor UCI World Tour løbskalenderen.
Eksempelvis er et større antal startnumre reserveret hver regions førende hold, og for Tour of California er konsekvensen den, at man er forpligtet til at prioritere regionens førende hold højere. Og de fleste er columbianske.
– Ingen fra UCI har fortalt os det. VI har ikke været kontaktet af hverken UCI eller andre. Vi har overhovedet ikke modtaget nogen information fra USA Cycling, siger Tour of California løbsdirektør Andrew Messick til Velonews.
Reglen er også så ukendt og ny, at den kommer bag på de amerikanske hold, der gerne ville have vidst det, så det kunne prioritere løb i Sydamerika højere af hensyn til at samle point på den regionale holdrangliste.
– Det her giver overhovedet ingen mening, siger Kelly Benefit Strategies-Optum-Healths team manager Jim Carney, selvom hans hold som et af de stærkeste amerikanske ikke går glip af en Tour of California invitation.
På trods af Tour of Californias høje kommercielle betydning med eksponering på niveau med Giro Italia, der køres samtidig, rangerer Giroen højest i UCI regi som UCI World Tour løb.