21.03.2011
Test Test

Mestrenes dag i Cholet – Pays de Loire

Det var Hitec Products-UCKs svenske mester Emma Johansson, og til en afveksling ikke i en spurt, selvom hun er en aldeles habil afslutter. Hun kom næsten et minut i mål før nummer 2, og hendes norske holdkammerat Sara Mustonen blev nummer 3.
Europcars franske mester Thomas Voeckler beviste hjemme, hvorfor han er fransk mester ved at slå Cofidis’ Tony Gallopin og endnu en franskmand. Da Thomas Voeckler var pænt under observation af det øvrige felt, ventede han til de sidste 3 kilometer med at angribe, og det viste sig effektivt.
Eneste malurt i bægeret var, at Cholets borgmester var særdeles utilfreds med at se Thomas Voeckler i den hvide førertrøje som førende rytter af for UCI Europe Tour (fotos haves ikke, red.), frem for den franske mesterskabstrikot.
– Det er en fornærmelse af vores nationale farver. De burde respekteres, siger borgmester Gilles Bourdouleix. Men selvom hans svoger hedder Christian Prudhomme og er Tour løbsdirektør, skal han næppe forvente, at UCI ændrer reglement af den årsag.
Cholet – Pays de Loire – kvinder:
1. Emma Johansson, Hitec Products-UCK, 3:05:44
2. Christel Ferrier-Bruneau, Mixte Chambery C. Competition/Gauss, 0:00:51
3. Sara Mustonen, Hitec Products-UCK, 0:01:47
Cholet – Pays de Loire – herrer:
1. Thomas Voeckler, Europcar, 4:49:36
2. Tony Gallopin, Cofidis
3. Benjamin Giraud, Velo-Club La Pomme Marseille